Relaţiile de cuplu se destramă foarte uşor, mai ales în cazul în care partenerii nu se implică în consolidarea lor. Cunoaşterea principalilor inamici care duc la eşecul unei relaţii, poate reprezenta un scut pentru protecţia celor care se află într-un moment de cumpănă. Află care sunt cele 5 motive care duc la separare.


Gelozia dusă la extrem

O vorbă din popor spune că cine nu este gelos nu iubeşte. Gelozia este una dintre cele mai frecvente cauze care duc la eşecul relaţiilor. Specialiştii precizează că în cazuri extreme, ea poate duce la violenţe şi abuzuri. Încrederea este criteriul de bază într-o relaţie. Dacă acest lucru nu există, atunci nu vă aşteptaţi să vă petreceţi restul vieţii împreună.

Lipsa comunicării este absolut nefastă pentru relaţia de cuplu

Psihologii spun că, dacă partenerii nu ştiu să îşi împărtăşeacă gândurile, bucuriile, frustrările şi opiniile, relaţia nu are cum să meargă. Se mai întâmplă ca din când în când cei doi să nu aibă ce să îşi comunice sau pur şi simplu să nu dorească să vorbească, dar dacă tăcerea în cuplu devine un obicei, cel mai indicat ar fi să vă adresaţi unui terapeut.

Statul în casă

Odată cu oficializarea relaţiei, tot mai multe cupluri au tendinţa de a renunţa la cinele luate la un restaurant sau la întâlnirile în oraş. Singurele ieşiri sunt cele din obligaţie faţă de vreo cunoştinţă. Specialiştii recomandă ca cel puţin o dată pe lună să vă surprindeţi partenerul cu cină romantică în oraş.

Minciuna, trădarea şi incapacitatea de a vă ţine de cuvânt

Specialiştii afirmă că aceşti trei factori vor determina partenerul să nu mai simtă nicio motivaţie de a mai continua relaţia.

Lipsa intimităţii

Sexul joacă un rol esenţial în relaţia de cuplu. Mai mult, specialiştii susţin că din cauza lipsei intimităţii pot apărea probleme hormonale, dar mai ales emoţionale, precum depresiile sau nevrozele. Persoanele care nu au raporturi sexuale regulat pot suferi dezechilibre în plan hormonal şi metabolic.

Loading...