Într-o relație de cuplu respectul nu este o opțiune, ci o necesitate. În baza respectului se poate construi încrederea, iar încrederea creează spațiul de siguranță de care partenerii au nevoie pentru a se putea manifesta și evolua împreună.


Cei mai mulţi oameni cred că o bună comunicare este cel mai important factor într-o relație. Comunicarea este într-adevăr esenţială, însă respectul faţă de celălalt este elementul crucial într-o relaţie.Indiferent de cât de bine am comunica și oricât de mult ne-am strădui să evităm conflictele, ele tot vor apărea. Este inevitabil. Până la urmă vorbim de doi indivizi diferiţi, cu valori și de multe ori păreri diferite asupra anumitor aspecte ale vieţii de zi cu zi, care au decis să-și clădească o viaţă împreună. Și singurul lucru care vă poate salva este un respect desăvârșit al unuia față de altul, iar respectul presupune a aprecia sau a ține cont de tot ce ține de partenerul tău, aceea atitudine de stimă, considerație, admirație și prețuire deosebită față de el.

Și nu trebuie doar să îți respecți partenerul, mai trebuie să te respecți și pe tine. Pentru că fără stimă de sine nu te vei simți niciodată demnă de respectul partenerului.

Loading...