Activitatea sexuală este o componentă importantă a vieţii oricărui om, ce ne oferă satisfacţii fizice, dar şi de natură psihică. Chiar dacă multe persoane consideră că îmbătrânirea este principala cauză a scăderii calităţii vieţii sexuale, trebuie să stim că există mai mulţi factori ce pot avea o influenţă negativă asupra calităţii actelor sexuale de-a lungul vietii unei persoane. Află care sunt:


Obezitatea

Studiile arată că în cazul persoanelor supraponderale sau obeze dorinţa şi plăcerea sexuală sunt mai scăzute. La fel şi performanţele sexuale. Cauzele nu sunt cunoscute, dar sunt asociate cu stima de sine scăzută, relaţiile nesatisfăcătoare şi probleme de natură psihologică.

Lipsa de intimitate

Sexul fără intimitate este un duşman al libidoului. Intimitatea este cuvântul codificat pentru sex. Dacă viaţa sexuală este într-un punct mort, încercaţi să petreceţi mai mult timp în intimitate cu partenerul, fără a avea relaţii sexuale. Discutaţi, schimbaţi impresii, păreri, exprimaţi-vă afecţiunea. Pe măsură ce intimitatea creşte, veţi vedea şi efectul asupra vieţii sexuale.

Menopauza

Majoritatea femeilor face mai puţin sex după menopauză, chiar dacă sunt conştiente de faptul că viaţa sexuală activă este importantă pentru menţinerea sănătăţii. Simptomele menopauzei, precum uscăciunea vaginală, pot face actul sexual mai puţin plăcut şi uneori chiar dureros. Dar modificările hormonale care se petrec în timpul menopauzei sunt numai o parte a problemei. Pe măsură ce avansează în vârstă, o femeie trebuie să aibă în vedere calitatea relaţiei pe care o are cu partenerul, părerea despre propriul corp, stima de sine şi tipul de medicamente pe care îl foloseşte pentru a menţine o viaţă sexuală echilibrată.

Problemele de cuplu

Problemele nerezolvate cu care se confruntă cele mai multe cupluri sunt mari duşmani ai vieţii noastre sexuale. Pentru femei, în special, apropierea emoţională este un ingredient important când vine vorba de libido. Certurile frecvente, lipsa de comunicare, înşelarea încrederii reprezintă bariere în calea intimităţii şi afectează momentul erotic.

Alcoolul

Băuturile alcoolice sunt cunoscute pentru calitatea lor de a ne dezinhiba. Însă nu întotdeauna un pahar sau două băute înainte de culcare au efectul scontat. Uneori alcoolul poate chiar inhiba dorinţa sexuală, iar partenerul de viaţă ar putea chiar să fie dezgustat dacă depăşiţi măsura.


 

 
 
Loading...