Orice femeie care, la un moment al vieții, prezintă modificări genitale cauzate de nașteri, de instalarea menopauzei sau pur și simplu de procesul de maturizare sau îmbătrânire, privește cu regret la anii în care viața sexuală îi era condimentată cu senzații wow. Cealaltă categorie, chiar mai puțin norocoasă, ascultă resemnată, poveștile de amor ale prietenelor, condimentate cu plăceri de neuitat. Indiferent de stare, per total, studii recente arată că 50% dintre femei au probleme în atingerea orgasmului, iar 25% nu l-au atins niciodată, 50% întâmpină dificultăți în obținerea stării de excitație, 15% au dureri în timpul contactului sexual şi 20% nu manifestă nicio plăcere sexuală.


Ce e de făcut în astfel de situații? Cum putem obţine cele mai tari orgasme? E mai simplu decât ne putem imagina. Organismul fiecăruia dintre noi este o fabrică în sine, autonomă și dotată cu toate mecanismele necesare pentru regenerare. Pe acest principiu funcționează, de altfel, și terapia cu plasmă (PRP), provenită din propriul sânge. Tratamentul este considerat de lumea medicală unul revolutionar si se numără printre cele mai avansate în vindecarea şi regenerarea ţesuturilor.
"Plasma umană reprezintă o sursă concentrată de trombocite autologe (proprii), astfel ea este extrem de bogată în factori de creștere și alte substanțe care stimulează regenerarea țesuturilor precum și producția locală de colagen. Rezultatul vizibil este ameliorarea texturii și elasticității zonei tratate", ne explică Raluca Hera, medic primar obstetrică ginecologie.
Practic, totul începe prin clasica recoltare de sânge. Acesta va fi centrifugat timp de cinci minute, iar plasma rezultată în urma acestui proces este prelevată și reintrodusă în zona genitală, vulvă sau vagin, cu ajutorul unor ace de dimensiuni foarte mici. Înaintea injectării, care nu durează mai mult de 20 minute,  se aplică o anestezie locală, chiar dacă procedura în sine nu este dureroasă. Deoarece pacientul este și donator și primitor, nu există riscul unor reacții alergice, de respingere sau transmiterea de infecții. Timp de 2-3 zile după tratament, zona prezintă o uşoară roşeață, umflatură sau mâncărime, însă nu este necesară nicio o perioadă de recuperare, iar viața de zi cu zi poate fi reluată imediat.

doctor_seringa_injectie_2-19-2009_7-36-36_pm.jpg

Se injectează o substanţă obţinută din propriul sânge
Se injectează o substanţă obţinută din propriul sânge

"Mecanismul acestei terapii estetice și funcționale genitale este acela de a activa celulele stem vaginale. Tratamentul reface tonusul, consistența și aspectul mucoasei vaginale și îmbunătățește textura și calitatea pielii din jurul vaginului și de la nivelul labiilor, aceasta devenind întinerită și netedă. La nivel vulvo-vaginal, tehnica PRP va îmbunătăți vascularizația locală și consecutiv hidratarea vaginală, diminuând problemele care pot apărea după nașteri, în menopauză sau datorită procesului de îmbătrânire, cum ar fi reducerea troficității, uscăciunea vaginală sau durerile la contact sexual. Prin urmare, tehnica PRP se adresează tuturor pacientelor care doresc hidratarea, revitalizarea și rejuvenarea neinvazivă a sferei intime, indiferent de vârstă. Ea se poate efectua de asemeni în completarea altor tratamente estetice sau medicale", a adaugat dr. Raluca Hera.

Rezultatele sunt resimțite, după caz, instantaneu sau după primele 2-3 săptămâni când țesuturile încep să se regenereze. Și, da, doamnelor, efectele pot fi resimțite de la primul contact sexual care este mai tonic, orgasmele sunt resimțite mai repede, mai puternic sau mai des, scade durerea la contact sexual în cazul persoanelor cu dispaurenie și crește lubrefierea natural datorită creșterii fluxului sangvin și rejuvenării. Iar dacă zâmbiți a doua zi și vă întreabă o prietenă de ce, îi puteți răspunde: pentru că mă simt din nou femeie.

Loading...