O relaţie sănătoasă, trainică, nu înseamnă o relaţie perfectă, fără conflicte, în care partenerii sunt mereu de acord și fac multe compromisuri. În realitate cei cu legături durabile și fericite nu îşi rezolvă toate problemele. Acestea nu dispar niciodată de tot. Iar iertarea este necesară dacă vrei ca relaţia să fie una sănătoasă în care amândoi să fiți fericiți.


În orice relație există momente inconfortabile și tensionate și inevitabil se ajunge la conflict. Secretul trăiniciei unei relații de cuplu constă în modul în care reacționează cei doi parteneri în mijlocul unui astfel de moment de mare tensiune.

Este în regulă să te cerți și să discuți cu partenerul tău despre lucrurile care te deranjează. Va trebui însă să o faceți fără a insulta sau jigni partenerul, fără să amintiți mereu de certuri și conflicte mai vechi, iar când lucrurile devin prea vulcanice, luați o pauză. Stați puțin la distanță și reluați discuția cu calm.
Si nu in ultimul rind, amintiți-vă că a avea dreptate nu este la fel de important precum e nevoia ca ambii parteneri să se simtă respectați și ascultați.

Loading...