Sexul în timpul menstruaţiei este ca fructul interzis: o experienţă controversată, dar pe care simţi nevoia să o trăieşti. Cele mai multe femei spun că există o perioadă (sau perioade) în timpul ciclului menstrual lunar când simt o mai mare dorinţă sexuală.


Cu toate acestea, este curios faptul că diverse femei se simt cel mai excitate sexual în perioade diferite ale menstruaţiei. Unele dintre ele spun că asta se întâmplă cam la jumătatea menstruaţiei, adică în perioada ovulaţiei, iar altele spun că se întâmplă înainte de menstruaţie sau în timpul ei.

„De fapt, nu există nici un motiv fiziologic pentru a nu face sex sau a nu vă masturba în timpul menstruaţiei. Unele femei spun că de fapt orgasmul diminuează durerea şi grăbeşte tot procesul menstrual”, a spus Paul Jenner în cartea sa „Sex ca la carte”.

Aşadar, sexul practicat în perioadele menstruale rămâne o preferinţă personală, influenţat de cât de abundent este fluxul menstrual şi, desigur, de percepţia celor doi parteneri asupra sângerării apărute în contextul unui act intim.

 

 
 
Loading...