O viaţă sexuală sănătoasă şi împlinită pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relaţie de cuplu. Ceea ce se încadrează în normal şi este considerată o relaţie sănătoasă din punct de vedere sexual depinde şi de fiecare cuplu în parte.


 La începuturile unei relaţii primordială este atracţia fizică, perioada în care calitatea actului sexual este ridicată, chiar dacă partenerii nu sunt foarte experimentaţi. Este o perioadă a pasiunii şi experimentării. O dată cu finalizarea acestei etape, partenerii încep să aibă discuţii legate de visurile fiecăruia legate de viitor, îşi descoperă punctele comune, idealurile, însă majoritatea nu au o discuţie oficială despre sex. Într-o relaţie fericită trebuie să existe şi astfel de discuţii.

În general, pentru un cuplu cu o relaţie mai lungă, pe măsură ce înaintează în timp, sexul devine din ce în ce mai important. Pe de altă parte şi compatibilitatea sexuală are un rol extrem de important în stabilirea nivelului de prioritate al sexului în cadrul activităţilor de cuplu. Dacă ambii preferă sexul mai rar sau mai des, atunci nu este o problemă. Însă contactul fizic ocazional poate cauza o problemă, şi atunci veţi realiza că sexul este mai important decât credeţi.

Nu uitaţi! Sexul este extrem de important într-o relaţie de cuplu mai ales pentru legătura fizică, emoţională şi afectivă pe care o creează între parteneri.

Loading...