Sexul într-o relaţie este foarte important deoarece poate suda relaţia dintre parteneri, îi poate scăpa pe aceştia de inhibiţii sau monotonie. Însă ce te faci atunci când relaţia ta se bazează doar pe sex? Trebuie în primul rând să conştientizezi că o relaţie bazată strict pe sex nu poate duce mai departe, nu pot interveni sentimente adevărate între voi, nu poate exista iubire. Cel mai mult vă placeţi unul pe altul, sexul este minunat şi de aceea vă este greu să renunţaţi la celălalt, însă relaţia nu are viitor.


În cazul cuplurilor de lungă durată intervine monotonia, plictiseala de partener, dorinţa de a experimenta ceva nou sau pur şi simplu dispariţia dorinţei sexuale. Ajungi astfel într-un moment de cumpănă al relaţiei voastre deoarece sexul nu mai e cum era înainte, şi oricât ai încerca să schimbi ceva observi că nu se poate. Vei deveni frustrată, nu vei înţelege de ce nu mai puteţi fi ca la început, de ce sexul nu mai e aşa minunat sau de ce se întâmplă atât de rar. Poate comunicarea dintre voi nu mai există, poate s-a întâmplat recent ceva care v-a dat peste cap, poate sentimentele s-au schimbat. Orice motiv ai avea situaţia trebuie rezolvată rezolvată repede pentru a nu pierde relaţia.

Dacă la începutul relaţiei sexul este foarte important, o dată cu trecerea timpului, atracţia sexuală dintre parteneri scade, ea fiind înlocuită de înţelegere, comunicare şi respect reciproc. De aceea, atunci când întrebi un cuplu tânăr despre importanţa sexului îţi va răspunde că este cel mai important lucru într-o relaţie. În acelaşi timp, persoanele mai mature cu o relaţie stabilă vor afirma că sexul nu mai este atât de important, ci este mai mult o dovadă de iubire faţă de celălalt.

Aşadar, cât de important este sexul? Nimeni nu poate răspunde cu exactitate la această întrebare, însă  sexul poate influenţa într-o proportţie foarte mare relaţia. Comunicarea, respectul, sentimentele de iubire şi înţelegerea sunt şi ele importante, iar fără acestea nu am avea o relaţie. Sexul este doar o manifestare a sentimentelor şi poate aduce mai aproape două persoane care deja nutresc sentimente de iubire una faţă de cealaltă.

Loading...
Citeste tot despre: