În momentul în care sexul dă dureri de cap, motivul este de obicei efortul fizic ce duce la o dilatare a vaselor de sânge din creier. Durerile puternice de cap sunt însă alarmante!


Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de cap. 1% dintre femei şi bărbaţi trăiesc orgasmul implicit cu dureri de cap. Durerea se instalează subit, imediat după orgasm şi este descriesă de multe persoane ca fiind asemănătoare unor pulsaţii puternice sau a unor înţepături de cuţit, pe o parte a capului, de regulă.

De cele mai multe ori, de vină pentru aceste dureri sunt creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac ca urmare a excitării şi a efortului fizic din timpul actului sexual. Ca urmare, vasele de sânge din creier se dilată şi aplică presiune pe structurile cerebrale învecinate, generând durerea. Ea nu trebuie să vă alarmeze foarte tare. Doctorii recomandă în acest caz analgezice luate cu o oră, înainte de actul sexual.

Nu neglijaţi durerile severe!

Există şi situaţii, din fericire destul de rare, când durerea de cap apărută în timpul sau imediat după contactul sexual poate semnala o problemă gravă, care trebuie să ne trimită de urgenţă la spital: o hemoragie cerebrală cauzată de ruperea unui anevrism (vas de sânge dilatat). Ea survine pe fondul creşterii tensiunii arteriale în urma excitării şi efortului fizic. Durerea în asemenea cazuri este foarte puternică, insuportabilă şi nu dispare după administrarea de medicamente analgezice sau antiinflamatoare.

 

 

 
 
Loading...