Câteodată, să păstrezi curăţenia şi sănătatea zonei genitale e mai complicat decât pare. Iar igiena intimă după sex ar trebui să fie la fel ca spălatul pe dinţi în fiecare dimineaţă. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să sari peste acest pas dacă vrei să fii ferit de tot felul de infecţii.


În acelaşi timp, nici nu trebuie să faci o obsesie din spălarea zonei intime imediat după partida de amor. Este bine ca în primele minute după încheierea actului sexual, să rămâi în braţele iubitei tale, să vă sărutaţi şi să vă îmbrăţişaţi. Abia după ce bucuria unei partide de sex începe să pălească, te poţi ridica şi poţi merge la baie pentru a-ţi face toaletarea.

Pentru bărbaţi, igiena la nivelul glandului şi al prepuţului după un act sexual este extrem de importantă. Aceasta permite evitarea transmiterii candidei de la o parteneră la alta. De fapt, candidozele sunt prezente în mod natural în vagin, într-o cantitate mică. Flora vaginală însă le împiedică să se dezvolte şi să degenereze în micoze.

Astfel, după ejaculare, acestea sunt prezente şi pe penis, care posedă însă un alt tip de floră. Din acest motiv, fără curăţare, el nu este capabil nici să se apere şi nici să împiedice dezvoltarea de noi germeni, iar candidozele se vor înmulţi în spaţiul cald şi propice dintre gland şi prepuţ.

Igiena este cu atât mai importantă cu cât actul sexual se repetă, întrucât cantitatea de candidoze pe care penisul o introduce în vagin este una importantă, şi poate da naştere unei micoze feminine.

 
 
Loading...