Apropierea şi intimitatea par să fie cele mai importante elemente ale unei relaţii. Sexul de calitate construieşte intimitatea, dar majoritatea persoanelor îşi valorează propriul spaţiu mai mult decât o viaţă sexuală dinamică.


Spaţiul personal este esenţial, chiar şi pentru cei care sunt extrem de îndrăgostiţi. Cu toţii avem nevoie să ne reâncărcăm şi să inrăm în contact cu noi înşine pentru a nu ne simţi depăşiţi sau stresaţi. Când ceilalţi sunt prea aproape de noi tindem să observăm toate caracteristicile şi să ne supraîncărcăm sensorial fiindcă creierul nostru lucrează din greu pentru a procesa toată informaţia. Menţinând distanţa  din când în când vă veţi proteja de stimulii de stres nedoriţi.

Petrecerea timpului separat nu numai că este sănătos dar şi ajută la menţinerea relaţiei proaspete şi incitante. Oferiţi-vă ocazia să vă fie dor unul de altul. Vă va încuraja să rămâneţi o persoană individuală în timp ce rămâneţi în cuplu.

O relaţie de succes este una care încurajează independenţa şi forţa şi nu nevoia de celălalt sau ataşamentul. Nu vă simţiţi vinovaţi dacă simţiţi nevoia de un moment pentru voi înşivă. Este extrem de sănătos şi vă va ajuta să intraţi în contact cu propria persoană.

 

 
 
Loading...