Chiar dacă, de cele mai multe ori, este tratat ca un subiect tabu, nu trebuie să uităm că sexul este un lucru cât se poate de natural şi firesc. În plus, are şi multiple beneficii pentru corp şi minte.


Sexul are efecte benefice asupra organismului şi este excelent şi pentru sănătatea mintală. Ne eliberează de stres şi chiar dacă nu ne rezolvă problemele, ne ajută să ne deconectăm, să le abordăm cu mai mult optimism şi să găsim mai uşor soluţii. Este probabil unul dintre remediile naturale cu cel mai rapid efect, îmbunătăţind starea de spirit.

Dar beneficiile nu se opresc aici. Odată eliberaţi de stres, scăderea nivelului de cortizol reduce totodată şi tensiunea arterială. Sănătatea emoţională şi psihică influenţează aşadar în mod direct sănătatea fizică, astfel că senzaţia de bine, de linişte şi împlinire, se reflectă în buna funcţionare a organismului.

De asemenea, o viaţă sexuală activă şi satisfăcătoare creşte stima de sine. Ne ajută să fim mai încrezători în forţele proprii şi mai mulţumiţi de propria noastră imagine, fie că este vorba despre felul în care arătăm, fie că discutăm despre imaginea noastră socială, modul în care ne percep ceilalţi.

Atunci când suntem mulţumiţi de viaţa noastră intimă, gradul de satisfacţie în dormitor se transferă şi în celelalte aspecte ale vieţii sociale sau profesionale. Devenim mai energici, mai hotărâţi şi mai îndrăzneţi.

 
 
Loading...