Credinţa generală cum că stimularea anală, în special penetrarea, trebuie să doară, este un mit persistent şi periculos. La fel cum durerea, oriunde în corp, indică faptul că ceva nu merge cum trebuie, la fel stau lucrurile şi în zona anală.


Concentraţia mare de terminaţii nervoase din zonă produc o durere extremă atunci când nu este stimulată corect. Dar, totodată, poate fi o sursă de plăceri intense. Când un deget, un obiect, sau penisul este introdus în anus, muşchii anali intră în convulsii, luptând ca în faţa unei invazii. Durerea apare atunci când partenerul nu aşteaptă ca muşchii aceştia să se relaxeze. După suficient stres, ei vor ceda într-un final, iar durerea se va potoli, dacă nu sunt "agresaţi" în continuare. Dar orice plăcere obţinută din această activitate derivă din lipsa disconfortului. Maxima plăcere anală pretinte eliminarea oricărei dureri sau traume fizice din experienţa anală.

Autoprotecţia din partea partenerului pasiv implică posibilitatea de a fi pregătit să spună nu, până când este pregătit(ă). Şi pregătit(ă) înseamnă o combinaţie de relaxare fizică şi dorinţă. Uneori se poate întâmpla ca muşchii anali să fie relaxaţi, dar partenerul să nu fie în starea de spirit necesară. Stimularea trebuie făcută doar direct proporţional cu gradul de receptivitate.

Loading...