Nu există sex de calitate fără libido, aşa cum nu există iubire adevărată fără sacrificii importante. Tot mai multe persoane suferă de libido scăzut, motiv pentru care nu se pot bucura de sex, aşa cum ar trebui.


Pierderea libidoului nu este o problemă care să fie luată ca atare şi acceptată. O viaţă sexuală împlinită este foarte importantă pentru bunăstarea fizică şi psihică, de aceea specialiştii recomandă aplicarea mai multor metode care ajută la creşterea apetitului sexual, indiferent de vârstă.

Folosirea lubrifiantului

Insatisfacţia sexuală şi ostilitatea faţă de actul intim provin deseori din disconfortul resimţit din cauza uscăciunii vaginale. Din acest motiv, lubrifiantul poate fi deseori soluţia unui contact intim plăcut.

Mişcarea

Activitatea fizică regulată stimulează producţia de endorfine, numite şi hormonii fericirii. Aceste substanţe secretate de creier nu doar ajută la instalarea dispoziţiei potrivite pentru a face dragoste, ci creşte şi nivelul încrederii în sine. Exerciţiile Kegel ajută la intensificarea plăcerii sexuale şi la creşterea libidoului.

Comunicarea

Multe dintre cupluri se confruntă în istoricul lor cu momente în care libidoul unuia sau al ambilor parteneri înregistrează o scădere ce naște îndoieli și produce îngrijorare. Fiecare dintre cei doi se întreabă dacă acest fenomen apare din vina lor, dacă reprezintă semnul unor probleme în relație sau dacă indică prezența unor afecțiuni medicale. Pentru a identifica ce anume cauzează această diminuare a poftei sexuale, este esențial ca cei doi să comunice sincer și să investigheze posibilele explicații. Vei vedea în continuare cum anumiți factori pot conduce la această modificare. 

Consumaţi alimente care pot creşte nivelul libidoului

Acordă o atenție deosebită regimului alimentar la care te expui. O dietă echilibrată te va ajuta să ai un organism sănătos, care își îndeplinește funcțiile cu brio. Mai mult decât atât, apelează la alimente care sunt cunoscute pentru proprietățile lor afrodisiace: ciocolata neagră, extractul de ginkgo biloba, ginseng, fistic, șofran, rodie, scoici, smochine, vin roșu, căpșuni, vanilia, ţelina, ghimbirul, ardeiul iute, caviarul.

Câteva dintre aceste afrodisiace pot fi folosite cu ușurință în realizarea unui meniu pentru o cină romantică, așa că nu ezita să le folosești. Chiar dacă nu s-a dovedit ştinţific eficienţa lor, afrodisiacele pot fi stimulente sexuale utile.

 
 
Loading...