Înainte de a face o întrerupere de sarcină, ar fi indicat să vă gândiți foarte bine la acest lucru. Este recomandat să vorbiți cu specialiștii, pentru a evita ceva ce ați putea regreta apoi toată viața. Pentru voi am identificat câteva țări în care este interzis avortul.


Iată care sunt acele țări în care este interzis avortul.

Țări în care este interzis avortul: Malta

Malta este printre puținele țări europene care înterzice total avortul în ciuda presiunilor pe care le pune Uniunea Europeană care solicită modificarea legislației. Oricine realizează o întrerupere de sarcină sau o femeie care își provoacă un avort sau încuvințează să avorteze riscă închisoarea între 18 luni și 3 ani. Înclusiv medicul, chirurgul sau farmacistul care realizează întreruperea de sarcină poate face închisoare între 18 luni și 4 ani și i se interzice total dreptul de a-și mai practica profesia pe tot parcursul vieții.

Țări în care este interzis avortul: Irlanda de Nord și Polonia

Sunt unele dintre acele țări în care este interzis avortul. Teoretic, însă, se poate apela la o întrerupere de sarcină doar în situația în care femeia a rămas însărcinată în urma unui viol, incest, dacă fătul este bolnav grav sau în situația în care viața mamei este pusă în pericol.

Țări în care este interzis avortul: Germania

Putem spune despre Germania că este una dintre acele țări în care este interzis avortul, dar nu se pedepsește ca în alte țări. În schimb, femeile care hotărăsc să facă întrerupere de sarcină trebuie să suporte absolut toate costurile acestei intervenții.

Țări în care este interzis avortul: Luxemburg

Este una dintre acele țări în care este interzis avortul, însă există câteva mici excepții. Femeia poate să facă întrerupere de sarcină doar în anumite condiții, în primele 12 săptămâni, pentru a-și salva viața, pentru a-și proteja starea de sănătate fizică și mentală, în caz de viol sau incest. După 3 luni, legea permite avortul doar dacă există o amenințare foarte serioasă la sănătatea mamei sau a fătului, dar cu o condiție, doi doctori calificați trebuie să confirme în scris existența unei probleme grave.

Țări în care este interzis avortul: Finlanda

În această țară avorturile sunt permise doar până în luna a treia, pentru a salva viața mamei, pentru a nu-i afecta sănătatea mentală, pentru motive economice sau sociale sau în cazuri de viol sau incest. Un avort în Finlanda trebuie autorizat de unul sau doi medici până în luna a treia sau de Colegiul Medicilor.

 
 
Loading...