Din ce în ce mai mulți tineri sunt axați în principal pe găsirea unui job mai bun, construirea unei cariere, atingerea unui statut socio-profesional și asigurarea unui confort financiar. Astfel, relațiile sentimentale sunt lăsate pe un loc secundar, iar odată cu trecerea timpului și cu experiența de viață dobândită, mulți devin mai selectivi și preferă să aștepte până găsesc „persoana potrivită' pentru a se căsători.


Pentru unii căsătoria reprezintă un pas normal în viața de cuplu, o continuare a relației lor de iubire într-un cadru oficial, iar semnarea actului de căsătorie nu schimbă modul în care funcționează în relația de cuplu.

În schimb, pentru alții, oficializarea relației poate fi privită ca o îngrădire sau o renunțare la libertatea personală, considerând că odată ce se vor căsători vor deveni un „bun' al celuilalt partener asupra căruia acesta poate avea oricând drepturi, activându-se astfel o serie de îngrijorări sau frici care anterior nu erau prezente în plan conștient. De aceea, pot exista o serie de reticențe din partea partenerilor la a duce relația la alt nivel și de „a se lega de cineva pe viață'.

 

 
 
Loading...