Bărbaţii care suferă de satiriazis îşi doresc permanent o parteneră de sex iar comportamentul lor sexual este anormal, dorinţa şi excitaţia depăşind cu mult limitele normale.


Bărbaţii afectaţi au o dorinţă sexuală foarte mare, însă aceasta nu este o explicaţie suficientă pentru un comportament ieşit din comun, asta pentru că dorinţa sexuală se manifestă diferit de la o persoană la alta. Ceea ce pentru unii este prea mult, pentru alţii poate însemna prea puţin.

Cu toate acestea, există o limită care face diferenţa între comportamentul sexual normal şi satiriazismul. Bărbatul care suferă de Don Juanism, de exemplu, este atât de obsedat de sex încât devine o povară pentru societate.

Un satir, în schimb, nu se poate abţine de la sex, se excită rapid şi este stimulat foarte uşor. Uneori nu se poate controla şi devine brutal cu partenera, iar îmediat ce a fost satisfăcut, simte nevoia unei noi partide. Pe lista de priorităţi şi interese a satirului, dragostea şi afecţiunea pură nu există. Cauzele sunt numeroase şi similare cu cele ale nimfomaniei şi anume: narcisismul, complexele de inferioritate şi cauzele biologice.

Satiriazisul sau echivalentul bărbătesc al nimfomaniei reprezistă, totuşi, un comportament sexual deviant, ce se poate atenua prin psihoterapie, în funcţie de gravitatea situaţiei, prin tratament psihiatric.

 
 
Loading...