La numai 23 de ani, Mihai suferă de ejaculare precoce şi nu ştie ce să facă.


“mă numesc Mihai şi am 23 de ani. M-am gândit să-ţi scriu fiindcă am văzut că răspunzi cu foarte multă responsabilitate şi sunt sigur că răspunsul tău mă va ajuta. Am o problemă de natură sexuală, în sensul că prima dată ejaculez în mai puţin de un minut, după aceea durează puţin mai mult, dar în acelaşi timp îmi scade erecţia. Această senzaţie nu este plăcută şi cred că sufăr de ejaculare precoce. Vreau să spun că nu am experienţă sexuală mare, chiar dimpotrivă. Ce pot să fac să scap de această problemă de care îmi este ruşine?”

Dragă Mihai, am citit cu mare plăcere şi atenţie scrisoarea ta şi trebuie să recunosc că bunul tău simţ în a aborda problema prin care treci m-a impresionat. Într-adevăr, situaţia ta e puţin delicată din punct de vedere sexual, dar asta nu înseamnă că nu se poate rezolva. Din păcate, în ziua de astăzi, din ce în ce mai mulţi tineri au probleme de natură sexuală, ejaculează foarte repede sau nu îşi pot menţine erecţia mai mult timp. Adesea, bărbatul este îngrozit de ideea unei ejaculări premature, mai ales dacă gândul că nu o să poată să-şi satisfacă partenera nu îi dă pace. Stresul, frica şi neîncrederea au un efect dezastruos asupra vieţii sexuale. Aş vrea să ţii cont de faptul că ejacularea precoce este, în primul rând, o problemă de natură psihică şi cred că din acest punct de vedere trebuie abordată.

Până la urmă e o problemă de care au parte toţi bărbaţii, cel puţin o dată în viaţă, indiferent dacă recunosc sau nu. În mare parte, situaţia prin care treci e des întâlnită la începutul vieţii sexuale, când nu ai experienţă, dovadă că ai şi specificat acest aspect în scrisoare, şi se va rezolva cu timpul, când vei fi mai stăpân pe situaţie şi vei învăţa să-ţi controlezi emoţiile. Sfatul meu e să ţii cont de faptul că “principalul organ sexual” e creierul. El va face ceea ce i se comandă. Dacă îi spui că totul va fi bine, atunci aşa va fi. Învaţă care sunt zonele tale erogene care te aduc mult prea repede în faza de ejaculare şi care sunt limitele corpului tău, când senzaţia de ejaculare devine de nestăpânit. Încearcă să controlezi senzaţia şi astfel vei putea controla şi momentul ejaculării.

 

Loading...