Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate este că orice ai face nu îi poţi schimba pe ceilalţi aşa cum vrei tu. Mai poți învăța că oamenii nu sunt proprietatea nimănui. Uneori, credem că cel de lângă noi este ”al nostru” orice s-ar întâmpla, oricum ne-am purta cu el și, de aceea, trebuie să accepte tot ce facem.


Pe de altă parte, chiar dacă tu te porți cum crezi tu mai bine, nu înseamnă că el apreciază asta. În plus, poate decide indiferent de acțiunile tale să te părăsească. Este clar că nu putem controla acțiunile altora, chiar dacă îi iubim și credem că ei ne iubesc.

O altă greșeală pe care o facem frecvent noi, femeile, este să credem că ne putem schimba partenerul în bine. Astfel, poți intra într-o relație cu un bărbat care nu te mulțumește, dar pe care crezi că îl poți determina să se transforme după chipul şi asemănarea ta. Anumite aspecte pot fi trecute cu vederea și mai bine te-ai obișnuit cu micile lui defecte. Dar în alte cazuri, în care el este agresiv, alcoolic și tu crezi că îl poți aduce pe calea cea bună, mai bine renunţă. Ai putea să-l ajuți ca prietenă, dar în niciun caz să accepți să fii iubita sau chiar partenera lui de viaţă. Șansele de a se schimba în bine sunt minime, iar suferința ta este fără doar şi poate garantată.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: