A pune punct unei relaţii poate fi extrem de dificil pentru orice persoană. Nu există o modalitate uşoară de a spune cuiva că simţiţi nevoia să încheiaţi acest capitol din viaţa voastră. Totuşi specialiştii în relaţii de cuplu consideră că există diverse moduri prin care acest lucru poate deveni mai simplu:


Asumaţi-vă responsabilitatea deplină

Oricare ar fi motivul ruperii relaţiei, nu daţi vina pe partener. Este posibil ca şi partenerul să aibă ceva de reproşat.

Trebuie să fiţi siguri că vă doriţi despărţirea, nu daţi înapoi

Aveţi grijă cu sentimentele celeilalte persoane dar nu daţi înapoi. Este uşor să fiţi înţeleşi greşit atunci când încercaţi să manifestaţi compasiune. Trebuie să precizaţi clar dacă vă doriţi ruptura. Dacă doriţi să rămâneţi în relaţii bune cu fostul partener oferiţi-vă un răgaz să vă descărcaţi şi să vă eliberaţi de suferinţa unei relaţii încheiate.

Nu amânaţi despărţirea în asteptarea momentului potrivit

Când aţi luat decizia, treceţi la acţiune. Aşteptarea va face situaţia mai dificilă pentru amândoi. Fixaţi o întâlnire cu parteneru, iar dacă vă este teamă de modul de reacţie al celuilalt, alegeţi un loc public. Nu veniţi şi nici nu plecaţi împreună.

Păstraţi-vă vechii prieteni

Nu anunţaţi prietenii sau familia că aveţi de gând să vă despărţiţi. După despărţire împărtăşiţi celorlalţi cât mai puţine amănunte. Nu uitaţi că detaliile intime sunt chestiuni private care trebuie să rămână între voi.

Manifestaţi tact atunci când vă luaţi înapoi obiectele personale

Luaţi-vă o mare parte din obiectele personale înainte de despărţire. Este mai greu să le recuperaţi după ce aţi încheiat relaţia. Dacă fostul partener mai are obiecte personale în apartamentul în care aţi stat împreună,  împachetaţi-le şi trimiteţi-le imediat ce acest lucru este posibil.

Loading...