Sexul este foarte important într-o căsnicie, iar deteriorarea acestui act intim poate deveni o problemă, atunci când lucrurile încep să scârţâie. În momentul în care simţi că activitatea intimă nu te mai mulţumeşte, o discuţie sinceră cu partenerul este bine-venită.


Gândeşte-te la toate problemele care au apărut între timp şi care s-au interpus în cadrul relaţiei intime de cuplu. Odată ce ţi-ai făcut ordine în mintea ta, găseşte momentul potrivit pentru a discuta cu partenerul de viaţă. Ideal ar fi ca discuţia să aibă loc într-un moment în care relaxarea va domina starea de spirit a amândurora. Este bine de ştiut că un astfel de moment nu trebuie să aibă loc în timpul unei partide de amor sau în pat. Cel mai indicat este ca discuţia să aibă loc pe teren neutru, undeva în afara domiciliului conjugal, unde tu şi soţul tău puteţi fi singuri.

Fii sinceră. Sinceritatea este aliatul cel mai de preţ în cadrul discuţiei unui astfel de subiect atât de delicat. Fii obiectivă şi vorbeşte-i despre toate frustrările şi dezamăgirile tale, care au început a se ivi în relaţia voastră. Pe tot parcursul discuţiei menţine-ţi obiectivitatea şi nu încerca să arunci nicio vină pe soţul tău. Orice fărâmă de subiectivitate poate distruge discuţia încă înainte de a începe cu adevărat.

Vorbeşte-i despre cum te simţi, ce ai experimentat tu în cadrul relaţiei de-a lungul timpului. Poţi începe prin a-i aminti de momentele intime frumoase, care au avut loc în viaţa vostră şi despre cum ştia el să te aducă la normalitate chiar şi atunci când erai depăşită de probleme. Nostalgia şi romantismul pot soluţiona multe dintre momentele tensionate care pot apărea în cadrul discuţiei. Rămânând obiectivă şi onestă, soţul nu va interpreta vorbele tale ca pe un afront adus capacităţii sale sexuale sau lipsei sale de sensibilitate.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: