Nu există o formulă magică pentru a fi fericit, nu ai nici o garanţie că vei avea ce îţi doreşti, şi cu toate astea singura soluţie pentru a înceta să te plângi constant de aceleaşi chestii, e sa faci ceva.


Nu o să te respecte nimeni niciodată dacă nu faci altceva decât să te plângi, să te cerţi, să te victimizezi, să fii critic, negativist şi nemulţumit. Oamenii fug de cei cu astfel de atitudini şi îi respectă pe oamenii pozitivi, care îşi asumă propriile acţiuni, care găsesc soluţii, care îşi controlează emoţiile şi care ştiu să fie diplomaţi.

Dacă tinzi să te cerţi, dacă reacţionezi agresiv la orice remarcă, dacă eşti lipsit de emaptie, înţelegere şi răbdare, dacă ţi-ai făcut un obicei din a bârfi, dacă în loc să vii cu soluţii pentru fiercare problemă vii cu probleme pentru fiecare soluţie, nu vei avea niciodată parte de respect. Respectul vine odată ce ţi-ai impus anumite standarde de comportament. Respectul vine atunci când te opreşti din a-i mai învinovăţi pe alţii pentru nefericirea ta şi pentru eşecurile tale şi îţi asumi fiecare decizie pe care ai luat-o până atunci.

 

Loading...
Citeste tot despre: