Dacă îţi doreşti să începi o relaţie deschisă, dar nu ştii cum este procedura, ia în considerare aceste sfaturi. Toate relaţiile sunt unice şi poate că nu toate recomandările ţi se vor potrivi, aşa că cel mai bine ar fi să le foloseşti ca pe un ghid şi să faci aşa cum simţi.


Cea mai importantă parte dintr-o relaţie deschisă este comunicarea dintre parteneri. Discutaţi sincer despre sentimentele voastre, despre ce vă doriţi de la o astfel de legătură şi care sunt motivele, ce beneficii v-ar aduce sau, dimpotrivă, ce probleme ar putea apărea.

Stabiliţi limite de comunicare, în funcţie de cum vă place. Unele persoane vor să le povestească partenerilor toate detaliile relaţiilor "extra-conjugale", în schimb altele vor să păstreze discreţia pentru a nu-l pune pe celălalt într-o situaţie neplăcută sau nu vor să afle detalii de teamă că ar putea deveni neîncrezători sau geloşi. Chiar dacă aparent o relaţie deschisă este despre  "înselarea partenerului" cu permisiunea sa, asta nu-i dă dreptul niciunuia dintre ei să-l înşele cu adevărat pe celălalt. O astfel de legătură funcţionează numai dacă aveţi încredere unul în celălalt şi nu faceţi lucruri ascunse, care ar putea răni.

Prima experienţă sexuală în afara relaţiei s-ar putea să fie cea mai dificilă, pentru că este mai complicat de ales cine face primul pas, cum, unde şi cu cine. Ar fi mai simplu pentru voi să faceţi împreună cu o persoană sau cu un cuplu care a mai făcut asta. Dacă totul este in regulă, puteţi merge mai departe şi separat, însă dacă ceva nu a mers bine sau v-a făcut să vă simţiţi prost, identificaţi problema înainte să continuaţi cu relaţia deschisă. Aceasta va merge bine numai dacă amândoi sunteţi fericiţi.

 
 
Loading...