De Sărbători se mai îmbată omul, însă cum faci să te dregi rapid şi să fii „ca nou pentru următoarea” seară când petreci „iar” în familie? La această dilemă veche din moşi-strămoşi au răspuns mai multe echipe de cercetători din Germania, Danemarca, Marea Britanie, SUA, Italia şi Australia.


Iată cum te dregi rapid după o beţie cruntă şi poţi imediat să o iei de la capăt.

Zeama de murături

Dimineaţa când îţi simţi capul cât o baniţă, o cană cu zeamă de varză murată te scoală din boală, zice o vorbă din bătrâni.

 

Şi asta pentru că o înghiţitură reglează electroliţii din creier, datorită aportului de sare şi oţet din compoziţie.

Sexul

Da... Cercetătorii de la Universitatea din Munster, Germania, au descoperit că 60% dintre beţivi scăpau de durerile de cap produse de mahmureală după ce făceau sex. Şi asta pentru că în timpul partidei, organismul secretă endorfine şi oxitocină.

Bere

Românii spun „cui pe cui se scoate”, dar danezii au inventat berea care te scoală din mahmureală. Botezată „berea care te drege”, aceasta se vinde la 250 ml şi reglează nivelul toxinelor din organism pregătindu-te pentru încă o seară de petrecere.

Ouă crude

Un leac miraculos, uşor de preparat acasă este pe bază de ou crud, sare şi piper. Amestecul se dă pe gât după ce a fost amestecat bine şi transformat într-o pastă. Dacă nu vi se face scârbă, albumina din ou are efecte miraculoase pentru organism.

Cafeaua

Italienii ştiu cel mai bine că un expresso băut dimineaţa, pe inima goală, îţi ia durerea de cap ca prin farmec.

 

Cafeaua ajută la dilatarea vaselor de sânge din creier, la oxigenarea acestuia şi combaterea efectelor mahmurelii.

Carbohidraţii „inteligenţi”

După ce aţi tras bine la măsea, mâncaţi banane şi chiar cartofi cruzi, dimineaţa pe stomacul gol. Proteinele, vitaminele şi antioxidanţii conţinuţi de aceştia vor avea un efect miraculos asupra întregului organism şi vor face ca durerea de cap să dispară.

Sucurile acidulate

O cola după beţie? Sună ciudat, dar este adevărat. Cercetătorii chinezi şi australieni au remarcat că un pahar de Sprite ajută organismul să proceseze mai rapid toxinele acumulate după beţie, îndeosebi acetaldehida, care produce migrenele.

Vitamine

Două pastile de multivitamine luate după o seară petrecută cu băieţii în oraş fac adevărate minuni. Scăpaţi de toxinele rezultate de pe urma consumului de alcool dacă luaţi vitamina B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina B12.

Suc natural

Cea mai hidratantă soluţie antimahmureală este realizată în blenderul din bucătărie. Nu aveţi nevoie decât de apă de cocos, mere, kiwi, puţină miere şi o portocală. După ce beţi între 150 şi 250 de ml de suc natural, veţi redeveni oameni.

Lămâia

Cercetătorii portoricani şi americani au cronometrat în cât timp dispare mahmureala dacă mâncaţi o lămâie sau beţi un suc din două lămâi stoarse: 35 de minute.

 

Însă atenţie: nu e deloc adevărat că nu vă mai îmbătaţi dacă vă daţi cu lămâie la subraţ. Asta e o păcăleală.

 

 
 
Loading...