Numeroase femei își doresc să aibă părul lung, însă nu reușesc. Ele nu conștientizează cât de esenţială este alimentația pentru structura firului de păr. De asemenea, produsele folosite pentru îngrijirea podoabei capilare sunt la fel de importante ca o alimentație sănătoasă.


Uite câțiva pași care te ajută să ai un păr sănătos, dezvăluiți de site-ul truthplate.com

1. Mănâncă sănătos

  • Consumă multe proteine. Proteinele ajută firul de păr să fie sănătos, lung și strălucitor.
  • Bea multă apă. Părul este primul care arată dacă ești dezhidratată. Părul devine uscat, mat și mult mai predispus la rupere. Asta înseamnă că pentru a accelera creșterea părului, trebuie să consumi cât mai multă apă.

2. Alege produse fără parabeni

  • Nu te spăla pe cap mai des de trei ori pe săptămână și folosește apă cât mai rece. Apa foarte caldă distruge părul. De asemenea, este indicat să folosești produse fără parabeni și sulfați.
  • Evită să folosești feonul, placa sau ondulatorul. Acestea îl distrug cel mai rău și foarte greu părul va reuşi să se regenereze.

3. Ai grijă ce ustensile folosești

  • Dacă vrei să ai părul lung, mergi la un salon să-ți pui extensii de calitate. Nu face asta de capul tău, pentru că poți să-ți distrugi părul rupându-ți sute de fire de păr. Folosește extensii din păr natural, extensii lipite de scalp, dar să fie de calitate sau de ce nu, o perucă. Nu uita că trebuie să alegi saloanele profesionale.

4. Taie-ți vârfurie la timp

  • Mergi la salon să-ți tai vârfurile o dată la trei luni. Pentru a accelera creșterea este foarte important să nu ai vârfurile distruse. Masează-ți scalpul cu degetele pentru a avea o circulație a sângelui mai bună în zona respectivă. 5 – 10 minute de masaj, sunt suficiente pentru ca mai mulți nutrienți să fie transportați în zona scalpului și pentru a accelera creșterea.
  • Nu te mai stresa. Stresul duce la căderea părului și încetinește creșterea. Dacă nu poți scăpa de stres încearcă yoga sau fă orice exercițiu care te destresează.
  • Dormi suficient. 8 ore sunt esențiale pentru ca corpul tău să-și reîncarce bateriile. Dacă ești obosită, corpul tău nu are capacitatea să se concentreze pe creșterea părului.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: