Atunci când se uită peste CV-ul tău, un angajator va fi foarte atent la secțiunea cu aptitudini. Tocmai de aceea este de preferat să scrii CV-uri separate și să modifici secțiunea de aptitudini în funcție de calitățile specifice pe care le caută un manager pentru postul la care visezi. Bineînțeles, trebuie să deții aceste aptitudini cu adevărat. Până la urmă, minciuna chiar are picioare scurte!


În mare, aptitudinile pentru orice job se împart în cele specifice unei anumite industrii și cele generale, cum ar fi abilități de organizare, pe care ar trebui să le dețină orice angajat, pe orice funcție.

În articolul de față vom vorbi despre acele aptitudini generale, care sunt apreciate de toți angajatorii și care te vor ajuta cu siguranță să obții un salariu mare și să te remarci în fața concurenței. Iată care sunt acestea:

Cunoașterea limbii engleze la perfecție

Limba engleză a devenit o a doua limbă maternă pentru mulți dintre locuitorii planetei. Sunt în lume peste un miliard de vorbitori de engleză, nativi sau care au învățat limba pe parcursul vieții. Așa că nu mai e de mirare că un angajator va avea pretenția să o știi la perfecție. Și nici că se va uita circumspect dacă un candidat spune la interviu că nu o cunoaște deloc sau că are dificultăți în a o vorbi.

Dacă nu ai mai exersat limba engleză de mult, stai fără griji, că există multe variante prin care poți repeta simplu și rapid principiile de bază și prin care poți rămâne în contact permanent cu această limbă. Iată cum!

Abilitatea de a rezolva probleme

Nu contează despre ce job este vorba, cu siguranță te vei lovi de probleme la un moment dat. Angajatorul tău vrea să știe că ești capabil să găsești soluții eficiente și rapide. De fapt, sunt joburi care numai asta presupun: rezolvarea de probleme interne sau în relațiile cu clienții companiei.

Gândirea critică

Abilitatea de a gândi rațional și logic este baza gândirii critice. Angajatorii caută oameni care pot să găsească cei mai buni pași pentru a rezolva o anumită problemă sau a duce la bun sfârșit un proiect. Cei care gândesc critic sunt capabili să găsească procese de muncă menite să le simplifice task-urile. Tocmai de aceea deținerea acestui skill este atât de importantă în ochii angajatorilor.

Flexibilitatea

Nu sunt puține companiile în căutare de angajați dinamici și care se pot adapta la orice situație sau care dețin o abilitate înnăscută de trata cu originalitate circumstanțe cât mai diferite, pentru a obține cel mai bun rezultat final.

Abilitățile de comunicare

Chiar dacă este vorba de comunicare verbală sau în scris, este important ca un angajat să știe cum să vorbească cu șeful lui, cu colegii de muncă sau cu clienții. Cu cât ești un comunicator mai bun, cu atât vor fi mai bune rezultatele pe care le generezi. Uite aici 14 modalități prin care îți poți îmbunătății abilitățile de comunicare.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: