Abia ce am intrat în noul an, dar asta nu înseamnă că nu am luat cu noi şi vechile obiceiuri, unele foarte proaste, de care am fi vrut să ne lepădăm...


Am jurat să uităm de ele, dar nu am reuşit încă? Obiceiurile proaste ne urmăresc şi în 2015? Iată ce vă sfătuieşte James Claiborn, un psiholog american de renume, pentru a vă „rupe” de automatismele care vă creează probleme, informează huffingtonpost.com.

Strategia care nu va da greș:

  1. Conştientizează obiceiul tău prost! Încercarea de a ignora mereu comportamentul pe care doreşti să îl schimbi nu este, întotdeuna, cea mai bună strategie. Pentru a te descotorosi de un obicei prost, psihologul american te îndemnă să creşti gradul de conştientizare al acestuia, să îl scoţi cât mai mult în evidenţă.
  2. Nu te mai concentra doar pe ceea ce nu ai de gând să faci! Să mănânci mai puţin, să nu mai fumezi, să verifici email-ul mai rar - iată doar câteva exemple pe care ai vrea să le urmezi. Dacă te vei gândi mereu doar la ceea ce nu trebuie să mai faci, dorinţa de a scăpa de vechile obiceiuri neplăcute va fi sortită eşecului. Prin urmare, nu te încrâncena! Exemplu: nu te gândi „Nu vreau să mai mestec gumă”, ci „dacă simt nevoia, mă joc cu o jucărie de pe birou.”
  3. Fii propriul tău sfătuitor! Nu aştepta mereu sfaturile altora, încearcă să gândeşti tu singur, pentru tine! Fă-ţi singur promisiuni şi ţine-te de cuvânt, până la capăt!
  4. Gândeşte pozitiv! Gândirea pozitivă are rolul ei. Acestea nu sunt doar vorbe în vânt, susţine acelaşi specialist. Ai încredere în forţele proprii, chiar dacă eşti conştient că vei întâmpina obstacole reale, în drumul tău spre a te dezobişnuit de fumat, spre exemplu.
  5. Focusează-te doar pe un scop anume! Nu te pierde în amănunte, iar obiceiurile tale de care vrei să scapi vor dispărea, cu siguranţă, în timp. Spre exemplu: dacă nu vrei să utilizezi telefonul mobil în timp ce conduci, simplifică-ţi acţiunea şi pune-l în torpedou. Pare un lucru simplu, dar e deosebit de important, explică acelaşi psiholog american.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: