Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului, însă odată cu căldura apar și anumite probleme care îți pot distruge ziua.


Fie că este vorba de îmbrăcăminte sau pur și simplu de sănătatea pielii, căldurile din timpul verii ne pot face viața mai dificilă. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să treci cu brio de încercările sezonului estival

1. Folosește sucul de lămâie pentru a înlătura petele de transpirație

Petele de transpirație îți pot distruge hainele preferate, mai ales în timpul verii. Pentru a-ți salva îmbrăcămintea, aplică sucul de la o lămâie pe urmele de sudoare cu câteva minute înainte de a spăla haina respectivă. Datorită acidității, pata va dispărea în totalitate.

2. Aplică șampon uscat pe rădăcini înainte de culcare

Transpirația ne dă bătăi de cap și când vine vorba de podoaba capilară. Datorită căldurilor insuportabile, părul se îngrașă mai repede și capătă un aspect uleios. Pentru a scăpa de această problemă, cel mai bine este să aplici puțin șampon uscat la rădăcini înainte de culcare. Până a doua zi dimineață, sebumul excesiv din păr va fi absorbit.

3. Tratează pielea iritată cu ulei de cocos

Odată cu venirea verii, din ce în ce mai multe femei încep să poarte fuste și rochii scurte pentru a supraviețui căldurii. Din acest motiv, epilarea devine mai frecventă, iar cele cu pielea foarte sensibilă trăiesc un adevărat coșmar de fiecare dată când trebuie să își îndepărteze părul nedorit de pe picioare. În acest caz, cea mai bună metodă pentru a evita iritațiile este să aplici ulei de cocos pe piele imediat după ce te-ai ras.

4.  Pudra pentru bebeluși te scapă de nisip

Nisipul poate fi foarte greu de îndepărtat după o zi relaxantă la plajă. Chiar dacă faci duș, după ce te usuci observi că încă mai este lipit de piele. Pentru a scăpa de el, aplică pe corp pudră de talc pentru bebeluși. Datorită texturii fine, nisipul se dezlipește imediat, chiar și din zonele cele mai dificil de curățat.

5.  Tratează arsurile solare cu aloe vera

Fie că mergem la plajă sau nu, soarele arde foarte puternic în timpul verii. Astfel, ne putem alege cu arsuri pe piele chiar și după o scurtă plimbare în parc. Pentru a scăpa de roșeață, usturimi și mâncărimi, congelează gel de aloe vera, iar apoi aplică cuburile de gheață pe pielea arsă. Până a doua zi dimineață, arsurile se vor calma.

 
 
Loading...