Un buchet de flori de 1 martie şi un mic cadou de 8 martie pot să nu aibă nici o valoare pentru iubitele sau soţiile voastre dacă relaţia dintre voi scârţâie. Cea mai frumoasă surpriză pe care le-o puteţi face e să vă schimbaţi în bine comportamentul faţă de ele. Psihologii au aflat ce apreciază cel mai mult femeile la partenerul lor de viaţă.


Este greu, dacă nu chiar imposibil să mulţumeşti întru totul o femeie. Şi, ai putea spune, nici nu are rost să încerci, căci „cine te vrea, te place şi te iubeşte aşa cum eşti”. Însă nu strică nimănui să încerce să fie mai bun, din toate punctele de vedere. Mulţi bărbaţi chiar ar vrea să ştie ce-i în mintea femeilor, ce-şi doresc de la partenerul lor. Evident, sunt femei şi femei, diferite  din punctul de vedere al caracterului, gusturilor şi aşteptărilor de la viaţă. Însă toate visează la următoarele lucruri.

1. Dovezi de iubire

Să le faci să se simtă iubite, susţinute, apreciate, să primească, din când în când, complimente. “Miroşi bine”, sau “eşti drăguţă azi” sunt lucruri pe care femeile vor să le audă, câteodată.

2. Ajutor în gospodărie

„Eu să dau cu aspiratorul?!” De câte ori nu aud femeile această întrebare plină de surpriză din gura soţului sau a iubitului lor. Mulţi bărbaţi au mentalitatea învechită cum că doar femeia trebuie să se ocupe de treburile casnice.

Ar avea mult de câştigat, amândoi, dacă muncile ar fi echitabil împărţite: mai mult timp petrecut în doi, mai puţine frustrări şi reproşuri.

3. Bună comunicare

Femeile vor să vorbească şi să fie ascultate, iar proasta comunicare a fost mereu pusă pe primul loc al listei inamicilor unei relaţii. Rezolvaţi conflictele atunci când apar, după care trebuie date uitării. Certurile sunt inevitabile într-o relaţie de lungă durată, însă ele trebuie privite ca lecţii care ne ajută să ne îmbunătăţim, să evoluăm. Ignorarea sau amânarea problemelor duce la acumularea de frustrări care, la un moment dat, vor izbucni. 

4. Atenţie la igienă!

Nu spune nimeni să te dai cu creme şi cu fond de ten, însă un deodorant, un parfum fin şi haine decente sunt necesare oricărui bărbat.

Igiena personală este deosebit de importantă, aşa că şi voi, domnilor, trebuie să fiţi atenţi să vă faceţi plăcuţi, agreabili.

5. Înţelegere, susţinere

În perioadele mai dificile ale vieţii, sau pur şi simplu după o zi grea la serviciu, oricine are nevoie să-şi încarce bateriile acasă, în braţele celui drag. Fii un sprijin pentru soţia sau iubita ta, implică-te, arată-i că-ţi pasă, că eşti alături de ea, vino cu un sfat, o vorbă bună. Contează enorm!

6. Gelozia, bat-o vina!

Acest sentiment este uman, normal şi chiar măgulitor, într-o doză decentă. Însă dacă exageraţi, atmosfera în casă se strică, la fel şi relaţia dintre voi.

Pentru a scăpa de orice dubii, e mai bine să aveţi o discuţie calmă cu iubita şi să lămuriţi lucrurile. Mai departe, trebuie să lucraţi cu voi să vă stăpâniţi acest sentiment.

Loading...