Aşa îţi ajuţi copilul să aibă rezultate bune la examene

Ultima actualizare:

    Specialiştii vă învaţă cum să vă organizaţi şi cum să scăpaţi de stres
Specialiştii vă învaţă cum să vă organizaţi şi cum să scăpaţi de stres

Mai sunt câteva zile până începe examenul de Bac şi trei săptămâni până la Evaluarea naţională. Toţi părinţii îşi doresc rezultate cât mai bune pentru copiii lor, dar sunt de acord că este o perioadă foarte grea. Specialiştii britanici vă învaţă ce să faceţi în această perioadă stresantă.

Este o perioadă tensionată pentru circa 350.000 de absolvenţi, de gimnaziu şi de liceu, dar şi pentru familiile lor. Părinţii şi elevii ar trebui să se organizeze înainte de examen. Doi britanici, Bradley Busch şi Edward Watson, spun că ştiu care sunt cele mai bune metode de recapitulare a materiei şi cum se manipulează stresul, potrivit dailymail.com. Cei doi specialişti au avut rezultate excelente cu elevii, cu părinţii, dar şi cu sportivii.

Recapitularea materiei

Cercetarea a demonstrat că ”puţin şi adesea” este mult mai eficace decât ”foarte mult”. A face o oră de recapitulare pe zi, timp de 8 zile, este mult mai eficient decât opt ​​ore într-o zi, spun cei doi britanici, citaţi de aceeaşi sursă. Cu toate acestea, mulţi elevi vor alege să lase totul în ultimul moment. Cele mai bune lucruri pe care le poate face părintele este să stabilească împreună cu copilul său un program realizabil.

Nu marcaţi paginile

Cei mai mulţi elevi subliniază pasajele din manual  pe care le cred importante, în speranţa că vor fi mai uşor reţinute. Această metodă nu le îmbunătăţeşte memoria, îi ajută doar să redea informaţia şi să o folosească mecanic, fără să o gândească. De asemenea, nu îi ajută să facă legătura cu materialele învăţate anterior. Cea mai mare greşeală pe care elevii o fac este să marcheze cu mai multe culori diferite paragrafe întregi. Această metodă de învăţare poate crea confuzii.

Testaţi tot timpul

Folosirea chestionarelor este o metodă bună de îmbunătăţire a memoriei. De fapt, cercetătorii spun că folosirea testelor este mult mai bună pentru învăţare decât recapitularea. Chestionarele îi obligă pe elevi să se gândească la ceea ce au studiat şi le permite să verifice eventualele lacune în cunoştinţele lor.

simeon stalpnicul png

Să fie linişte!

Unii oameni ascultă muzică atunci când vor să fie relaxaţi sau să îşi îmbunătăţească starea de spirit. Nu este o idee bună pentru cei care învaţă pentru examene, spun specialiştii britanici citaţi. ”Ideea că ascultarea operelor lui Mozart va face copilul mai inteligent este unul dintre cele mai vechi mituri din psihologie. Studiile au arătat că oamenii care învaţă ascultând muzică îşi amintesc mai puţin decât cei care citesc în linişte. Muzica poate distrage atenţia”, spun britanicii Bradley Busch şi Edward Watson.

Ieşiţi la aer curat!

Perioada de petrecere a timpului liber e unul dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce nivelul de stres. Elevii care petrec timp în parc se simt mai fericiţi şi mai concentraţi pe tot parcursul zilei. Peisajele, liniştea, îi ajută pe elevi să se încarce cu energie.

Părinţi, fiţi pozitivi!

Studiile recente arată că reacţiile părinţilor atunci când copilul lor face o greşeală joacă un rol imens în mentalitatea copilului lor. Dacă părinţii pot reacţiona în mod pozitiv la şocuri, în loc să le aprecieze negativ, copilul are mult mai multe şanse. În următoarele săptămâni, vor exista în mod inevitabil unele dezamăgiri. Aşadar, alegeţi-vă cuvintele! Copiii sunt foarte pricepuţi să evalueze reacţiile părinţilor. Când copilul are succes, tipul de laudă pe care îl folosiţi are mare importanţă. Mulţi părinţi sunt tentaţi să le spună doar ”eşti atât de deştept!”. Puteţi adăuga şi ”ai făcut bine”, ”ai muncit mult”.

Odihna este importantă

Somn de până la 10 ore pe noapte, la ore fixe, spun specialiştii. Odihna poate fi o armă puternică în timpul perioadei de recapitulare. Vă ajută să vă îmbunătăţiţi memoria, capacitatea de a trata stresul, creativitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net