În noaptea de sâmbătă spre duminică mulţi dintre noi vor merge la biserică şi vor asista la slujba de Înviere. Şi, pentru că vom petrece câteva ore bune în picioare, în mulţime, ar trebui să ştim cum să evităm eventualele situaţii neplăcute care pot apărea. Click! îţi dă câteva sfaturi pe care ar trebui să le respecţi ca să ai parte de o seară liniştită şi de Sărbători fericite.


  • Dormi la prânz – În ziua de sâmbătă încearcă să te odihneşti cât de mult poţi, dormind câteva ore la prânz. În acest fel, nu ţi se va face somn seara şi vei rezista în noaptea de Înviere. Dacă nu poţi dormi, măcar încearcă să te relaxezi. Este recomandat să nu te oboseşti cu treburi casnice. 
  • Îmbracă-te mai gros – În noaptea de Înviere temperaturile vor fi mai scăzute, aşa că este recomandat să te îmbraci mai gros, ca să nu tremuri de frig. O idee ar fi să îmbraci blugi, o geacă, să ai la tine o eşarfă şi o căciulă mai subţire. În cazul în care plouă şi nu vrei să iei cu tine umbrela, ar trebui să ai o jachetă cu glugă. 
  • Optează pentru încălţăminte comodă – Vei sta multe ore în picioare, aşa că este recomandat să optezi pentru încălţăminte cât mai comodă. Evită tocurile înalte şi pantofii pe care tocmai ce i-ai cumpărat. Fiind noi, s-ar putea să te strângă sau să-ţi facă bătături. Cel mai bine ar fi să te încalţi cu pantofi sport.  Evită balerinii şi tenişii din materiale textile pentru că, în caz de ploaie, te vei uda la picioare. 
  • Stai într-un loc mai puţin aglomerat – În acest fel, vei evita înghesuiala, nu te va împinge şi nu te va călca nimeni pe picioare. Află că poţi asculta slujba de Înviere şi dintr-un loc mai retras, deoarece foarte multe biserici scot în curte difuzoare. Nu uita că, odată ce ai pătruns în mulţime, există riscul să-ţi pătezi hainele cu ceară topită, care se scurge de la lumânările aprinse ale persoanelor din jurul tău. 
  • Cumpără lumânări cu capac – Pentru a reuşi să ajungi cu lumânarea aprinsă acasă, cumpără candele cu capac. În acest fel vântul nu va stinge lumina sfântă. Astfel de produse se găsesc în orice magazin, la preţuri foarte mici. 
  • Atenţie la hoţii de buzunare! Prin mulţime există riscul să se strecoare şi hoţii, care de-abia aşteaptă să fure telefoane mobile şi portofele. Recomandat este să ţii telefonul şi portofelul în haină, într-un buzunar de la piept. De asemenea, nu lua cu tine mulţi bani.  
  • Verifică programul mijloacelor de transport – Este foarte important să ştii care este programul metroului, al autobuzelor, troleibuzelor şi al tramvaielor în noaptea de Înviere. În caz contrar, s-ar putea să te trezeşti că nu ai cu ce ajunge acasă şi vei fi nevoit să iei un taxi. Iar dacă vrei să ajungi sau să pleci de la biserică cu un taxi, alege maşini care aparţin unor firme cunoscute şi evită-i pe particulari. Vezi dacă şoferul are în maşină aparat de taxat, iar tariful este afişat într-un loc vizibil. 
  • Ai grijă de copii – În cazul în care mergi la slujba de Înviere împreună cu cel mic, va trebui să fii foarte atent să nu se piardă prin mulţime. Ţine copilul de mână, nu-l scăpa din ochi şi, dacă este cazul, ia-l din când în când în braţe. Atenţie! Evită mulţimea! Copiii sunt mai mici de statură şi pot fi loviţi sau chiar călcaţi în picioare. 
  • Atenţie dacă mergi la biserică cu maşina personală – În cazul în care vrei să mergi la Înviere cu maşina, asigură-te că ai unde să parchezi autoturismul. Nu uita că pe străzi s-ar putea să fie aglomerat, iar unii şoferi ar putea fi chiar băuţi. Şi încă un sfat: respectă întocmai legislaţia, mai ales că străzile vor fi pline de poliţişti rutieri. 
  • Nu-ţi încărca geanta cu lucruri inutile – Dacă mergi la biserică pe jos, încearcă să nu-ţi încarci geanta cu lucruri de care nu ai nevoie: rujul poate rămâne acasă, la fel şi agenda, maldărul de chei, parfumul şi fardurile. În caz contrar, vei ţine pe umăr ore bune o greutate care ar putea să-ţi provoace dureri de spate. Recomandat ar fi să optezi pentru un rucsac mic, pe care să-l porţi pe ambii umeri. 
 
 
Loading...