Biroul de acasă, modern, util şi confortabil

Ultima actualizare:

    Designerii îţi dau câteva idei ingenioase de amenajare
Designerii îţi dau câteva idei ingenioase de amenajare

Lucrezi mult de acasă? Atunci amenajează-ţi un birou pe măsură! Unul care să nu fie formal, dar, în acelaşi timp, să-ţi asigure tot confortul, să fie modern, drăguţ, primitor şi să se integreze în ambientul camerei de zi.

Biroul de acasă trebuie să îmbine utilul cu plăcutul, să fie mai drăguţ, mai primitor şi mai confortabil decât unul de la serviciu. În definitiv, acesta este avantajul lucrului la domiciliu. Designerul IKEA, Therese, a găsit soluţia. Ea a proiectat o cameră cu două zone şi o mulţime de soluţii ingenioase de birotică.  „Pe de o parte e bine să ai o zonă de lucru spaţioasă şi un perete pentru depozitare. Eu am folosit spaţiul din jurul ferestrei, unde am montat mai multe poliţe. Pe de cealaltă parte, am amenajat o zonă cu fotolii pentru întâlniri, discuţii creative, sau pur şi simplu pentru un moment de pauză, la cafea”, spune Therese.Spaţiul a fost folosit la maximum, chiar şi cel de pe pereţi. Au fost montate poliţe la înălţime, pentru lucrurile folosite mai rar, un dulap închis pentru articole diverse. Pentru a păstra corespondenţa, facturile şi sursele de inspiraţie, Therese a fixat un şir de bibliorafturi direct pe perete şi, dedesubt, pe o bucată de lemn, o şină şi cârlige pentru lucruri indispensabile (agende, suport pentru pixuri). „Nu monta poliţele haotic! Liniile drepte îţi dau o stare de linişte, de ordine. Poliţele vopsite în aceeaşi culoare cu peretele creează, de asemenea, impresia de spaţiu”, spune specialistul.

Un alt truc pe care ţi-l dă pentru a avea mai mult spaţiu de depozitare este să amenajezi, sub birou, un suport dintr-o bucată de material şi câteva baghete pentru perdea. Va fi ascunzătoarea perfectă pentru hârtii importante de care nu ai nevoie pe moment, iar biroul va arăta mereu impecabil.Ca în orice cameră, este importantă lumina naturală. Seara, mizează pe veioze, mai degrabă decât pe lumini ce vin direct din tavan. Iar la sfârşitul “programului”, uită de muncă şi trage cortina. La propriu. Foloseşte o draperie pe şine care se poate trage şi ascunde biroul, delimitând, astfel, spaţiul.

Cum alegi scaunul

Este foarte important să fie unul confortabil, care să-ţi susţină coloana. Reglează-l pe înălţime, astfel încât, ţinând tălpile pe sol, genunchii să fie la acelaşi nivel cu şoldurile. Dacă e prea jos, tinzi să stai cu gâtul întins, iar dacă e prea ridicat, te vor durea umerii. Mânerele scaunului trebuie şi ele reglate, astfel încât să-ţi permită să ţii umerii relaxaţi când scrii la tastatură. Spătarul scaunului e bine să formeze cu şezutul un unghi de 100-110 grade. E mult mai confortabil decât un spătar perfect drept, cu unghi de 90 de grade.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net