Februarie este luna iubirii, iar îndrăgostiții au mai multe zile în care să sărbătorească dragostea. După 14 februarie, Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii, este un nou prilej pentru cupluri să-și arate dragostea. Şi ce cadou mai potrivit poţi găsi pentru iubita ta decât un buchet de flori?! Totuși, între Valentine’s Day și Dragobete există o mulțime de diferențe, spun florarii, iar buchetul e diferit.


Valentine’s Day devine tot mai popular și, chiar dacă românii nu par să sărbătorească 14 februarie, cei mai mulți cumpără măcar flori, dacă nu și un cadou persoanei iubite, spun designerii florali. Potrivit acestora, există romantici care îşi declară dragostea prin gesturi mari,  cum ar fi buchetele imense de trandafiri sau livrarea de flori din două în două ore.

„Lumea este interesată şi de Dragobete, dar aici lucrurile sunt puţin diferite. Dacă de Valentine's Day se caută mult trandafirii roşii şi alegerile sunt opulente – buchete imense, cutii de flori criogenate, pachete cu tradafiri şi şampanie - de Dragobete se caută mai mult buchetele cu flori de primăvară. Sunt foarte apreciate lalelele, buchetele cu frezii, zambile, anemone, ranunculus, trandafiri coloraţi. Buchetele mixte, multicolore, sunt de data aceasta preferate, în locul celor monoflorale, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro. Astfel, duminică, nu vei da greş cu un buchet de flori de primăvară.

img_4541.jpg

Nu dai greş cu un bucheţel de flori de primăvară
Nu dai greş cu un bucheţel de flori de primăvară

Le găseşti în florării, în pieţe, dar şi online. Comenzile de flori pentru Dragobete, ca și în cazul celor de Valentine’s Day, se fac chiar și cu săptămâni înainte, însă acest lucru depinde destul de mult și de ziua în care pică sărbătoarea. Astfel, pentru că 14 februarie a fost în timpul săptămânii, multe comenzi au fost făcute pentru livrarea la birou.

“Unul dintre cele mai romantice gesturi a fost cel al unui domn care ne-a cerut să-i trimitem iubitei sale flori pe parcursul întregii zile, indiferent de locul unde se află. Prin urmare, fata a primit flori acasă, la birou, dar și la salonul de cosmetică și nu numai”, au mai precizat reprezentanții florăriei.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: