Tradițiile din bătrâni s-au cam pierdut pe drum, dar înca sunt persoane în mediu rural care le respectă cu sfințenie. Dacă vrei să îți meargă bine și să nu ai ghinion după ghinion, trebuie să știi ce nu e bine să faci după asfințitul soarelui.


Bătrânii respectau cu sfințenie aceste obiceiuri pe care le primeau de la părinți, încă din copilărie. Sunt câteva tradiții pe care e posibil să le cunoașteți. Dacă nu, vi le spunem noi și încercați să țineți cont de ele.

Ce nu e bine să faci după asfințitul soarelui

Nu e bine să întinzi rufe după asfințit. Se spune că vei avea parte de ghinion. Nici covoarele nu se bat după ce apune soarele pentru că atragi ghinionul. În plus, după asfințit nu se mătură și nici nu se aruncă gunoiul din casă.

O altă superstiție care nu e legată de apus spune că, dacă te muți în casă nouă, nu e bine să iei cu tine mătura veche. Dacă te muți, e indicat ca mătura, fărașul sau mopul să fie noi. În plus, e mult mai igienic așa.

După ce pleacă cineva de la tine din casă, nu e bine să mături. Se spune că îi veți mătura norocul din cale. Știați că dacă vă mutați de la un etaj inferior la unul superior veți avea ghinion? Vă va merge rău dacă vă încuiați pe dinafară.

Află mai multe tradiții pe clickpentrufemei.ro!

Cum atragi banii și norocul de partea ta

Leacul Lidiei Fecioru care vindecă diabetul, infecțiile sau cancerul

 
 
Loading...
Citeste tot despre: