Peste o lună jumătate vom sărbători Paştele, iar în acea perioadă vom fi foarte aglomeraţi. Va trebui să facem curăţenie generală, să căutăm cadouri de Iepuraş, să cumpărăm alimente pentru masa festivă şi să pregătim mâncărurile tradiţionale.


Cum depozitezi corect alimentele

  • Carnea trebuie porţionată şi depozitată în congelator la o temperatură foarte scăzută, de -18 grade Celsius. Numai aşa vei fi sigur că produsele se vor păstra proaspete. 
  • Condimentele se păstrează în pungile în care au fost ambalate iniţial. Nu este recomandat să le depozitezi în borcanele în care le ţii de obicei, deoarece până la Paşte s-ar putea să-şi piardă din aromă. 
  • Bulionul, orezul, făina, uleiul şi zahărul se ţin în cămară sau pe un raft într-un dulap din bucătărie. Atenţie! Locul trebuie să fie unul uscat şi întunecat. Nu desigila pungile şi nici sticlele.
  • Nu lăsa totul pe ultima sută de metri! Reporterii Click!  îţi spun ce poţi cumpăra de pe acum pentru masa de Paşte şi cât te costă. Cu cât faci cumpărăturile mai din timp, cu atât mai bine! În primul rând, dacă vei merge acum la supermarket, vei evita aglomeraţia din magazine care se formează în perioada sărbătorilor. În al doilea rând, pentru că în această perioadă magazinele sunt mult mai libere, te vei putea plimba în voie printre rafturi şi vei putea alege produsele cele mai bune la preţurile cele mai avantajoase.

Acum poţi cumpăra produse alimentare care au un termen de valabilitate mare şi care se vor păstra proaspete timp îndelungat: făină, orez, ulei, pastă de tomate, condimente pentru friptură şi bază pentru mâncăruri, vopseluri pentru ouă, chiar şi carne, dacă o ţii la congelator la -18 grade Celsius. În schimb, ouăle, lactatele, brânzeturile, mezelurile, produsele de panificaţie şi patiserie legumele şi dulciurile ar trebui luate cu câteva zile înainte de Paşte. Ca să te organizezi cât mai bine, ar trebui să te gândeşti de pe acum la preparatele pe care le vei găti pentru sărbători şi să-ţi faci o listă cu ingredientele de care vei avea nevoie. Odată ce ai ajuns la magazin, caută produsele de care ai nevoie şi alege-le pe cele care se vând la promoţii sau care au discount-uri. În acest fel, vei economisi bani. 

Reporterii Click! au dat o tură prin magazine şi îţi spun ce-ar trebui să cumperi de pe acum, dar şi câţi bani vei scoate din buzunare. 

Ce produse găseşti în magazine

 

 
 
Loading...