Ce să nu uiți să pui în portbagaj dacă pleci într-o excursie cu mașina

Ultima actualizare:

    Dacă pleci cu mașina la drum, asigură-te că nu ai uitat nimic acasăfoto: Pixabay
Dacă pleci cu mașina la drum, asigură-te că nu ai uitat nimic acasăfoto: Pixabay

Poate că plănuiai să pleci într-o excursie cu mașina de săptămâni bune, sau poate că ți-a venit această idee pe loc și ai hotărât spontan să o pui în practică. Cert este că pleci și nimic nu îți mai stă în cale. Ți-ai pus în bagaj hainele, actele, ai luat cheia de la mașină și dai să ieși pe ușă.

Totuși, sentimentul că ai uitat ceva nu îți dă deloc pace. Ei bine, ca să nu te mai uiți dezorientat prin casă în speranța că vei vedea acel lucru esențial pe care nu l-ai pus în geantă, iată o listă cu câteva lucruri care ți-ar putea fi de folos.

Baterii externe, mii și mii

Evident, niciodată nu poți avea suficiente baterii externe atunci când pleci într-o excursie. Chiar dacă ți-ai pus toată baza în încărcătorul pentru mașină, nu se știe niciodată! Mai ales dacă mergi cu cortul. Imaginează-ți următoarea situație, e noapte, tu și prietenii tăi v-ați adunat în jurul unui foc de tabără ca scos din filmele americane și pentru un plus de atmosferă ai lăsat casetofonul mașinii să meargă, cu motorul oprit.

De ce ai face asta? Nu știm, dar se poate întâmpla să rămâi fără baterie la mașină. Nu spunem că o baterie externă ți-ar putea porni motorul, însă cert este că te poate salva dacă telefonul tău e descărcat și ai nevoie disperată să suni pe cineva să vină să-ți dea curent.

O trusă medicală

Legea rutieră spune că orice șofer trebuie să aibă o trusă medicală în mașină, iar lipsa ei se sancționează cu amendă. Teoretic. Practic, polițiștii nu prea verifică acest aspect când te opresc în trafic. Totuși, este foarte indicat să ai întotdeauna la tine, mai ales într-o excursie, o trusă cu alcool sanitar, bandaje de tifon și atele. De dragul neprevăzutului.

Pături, multe pături

Numără-ți prietenii cu care pleci în această excursie și asigură-te că ai pături cel puțin pentru fiecare dintre ei. Zilele de vară caniculare te pot păcăli, dar odată ce apune soarele, toată lumea începe să tremure de frig.

Conserve de orice fel

Chiar dacă ți-ai făcut deja proviziile pentru un grătar delicios, nu te baza numai pe el. Există foarte multe variabile: dacă nu e bună carnea, dacă se strică, dacă o fură un cățel când nu te uiți (se întâmplă!), dacă nu ajunge pentru toți, dacă excursia durează mai mult decât ai plănuit și ești departe de civilizație? Gândește-te la mini-vacanța asta ca la un fel de apocalipsă: fă-ți provizii suficiente cât să fii sigur că vei supraviețui în orice situație.

Lanterne și baterii pentru ele

Oricât de mult ai vrea să scapi de civilizație în excursia asta, nu poți să te lipsești complet de beneficiile pe care ni le aduce tehnologia. În fond, mașina nu ai lăsat-o acasă. Așa că aruncă în portbagaj și câteva lanterne și seturi de baterii noi. Dacă mergi la pădure, trebuie să găsești un loc cât mai acoperit ca să-ți faci nevoile, și cât mai departe de grup. Pe timp de noapte, e foarte simplu să te pierzi printre copaci, deci mai bine te echipezi cum trebuie. Și nu uita hârtia igienică!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net