Concediul de creștere a copilului, perioadă de recuperare sau căutarea unui nou job? Ce poți face iarna dacă stai acasă și în casă

Ultima actualizare:

    Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

De cele mai multe ori, dacă nu suntem meteosensibili, cel puțin ajungem să fim meteo-dependenți. Astfel, ne organizăm foarte multe activități în funcție de vremea de afară: așteptăm iarna pentru a merge la patinoar, vara pentru a ne bronza și târgurile de Crăciun pentru a bea vin fiert cu scorțișoară. Toate acestea ar putea fi făcute oricând, indiferent de sezon, mai ales în lumea modernă în care trăim.

Chiar dacă ești în concediul de creștere a copilului, într-o perioadă de recuperare sau de căutare a unui nou job, este esențial să nu lași rutina să te acapareze și, atunci când ai ocazia, să ieși în oraș pentru a interacționa cu prietenii. Dacă în această iarnă stai mai mult timp acasă, noi venim cu câteva recomandări.

Gătit


    Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Dacă stai acasă, te poți delecta în bucătărie pregătind cele mai savuroase mâncăruri. Dacă nu știai, în Occident arta gătitului este percepută drept o terapie educațională, o metodă folosită pentru tratarea anxietății, depresiei sau în cazul celor care au sindrom ADHD. Potrivit unei cercetări publicate în Journal of Positive Psychology, oamenii care gătesc se simt mai relaxați și mai fericiți în fiecare zi. Poți începe cu mâncăruri simple, după care să îți faci curajul să abordezi și preparate mult mai complexe, cum ar fi deserturile. În orice caz, încearcă să te folosești de această abilitate nu pentru a te refugia și izola în bucătărie, ci mai degrabă pentru a-ți apropia oamenii dragi. De exemplu, îi poți surprinde cu un cheesecake sănătos sau îi poți invita la tine pentru a-i răsfăța cu câte o porție de mici pregătiți pe gratar electric, fără adaosuri nesănătoase de ulei sau grăsimi.

Mișcare

Nu trebuie să mergi neapărat la sală sau în parc pentru a face mișcare, ci poți începe să faci sport chiar și la tine acasă. Ai nevoie de o saltea de fitness pentru început și de multă ambiție. Pe internet, poți găsi foarte multe tutoriale care îți vor asigura un antrenament ca la carte, prin antrenarea sistematică a mai multor grupe de mușchi. Începe cu antrenamente de 15-20 de minute, după care încearcă să crești durata. În orice caz, fă-ți un program zilnic și nu te abate de la el, indiferent dacă într-o zi nu ai chef de nimic sau dacă te confrunți cu o febră musculară. După ce vei transforma acest obicei într-o rutină, poți să îți mai cumperi accesorii ca feșe elastice, mingi, gantere, saci de nisip de atașat la mâini și la picioare pentru a efectua exerciții mult mai complexe.

Scris

La fel ca gătitul, și scrisul are efect terapeutic și nu degeaba e recomandat să ții un jurnal zilnic. Dacă nu îți este comod de a face acest lucru, poți începe să așterni rânduri despre ceva care te pasionează. De exemplu, poți să îți faci un blog în care să povestești cum e să gătești și cum faci sport acasă. Apoi, dacă ești pasionată de machiaj sau coafură, să povestești despre toate astea, exemplificând cu mai multe fotografii. În timp, vei interacționa cu foarte multe cititoare și, în mod firesc, veți schimba impresii, vă veți oferi sprijin și sfaturi. Astfel vei ajunge să faci parte dintr-o comunitate.

Așadar, dacă aveai impresia că a sta acasă presupune multă însingurare și trăiri negative, te-ai înșelat. Important este ca tu să găsești modalități prin care să îți ocupi timpul și îți aduc plăcere.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net