Cumpărarea unei canapele este una dintre investițiile importante pe care le vei face pentru locuința ta și asta fiindcă este o piesă de mobilier care trebuie să aibă atât rol estetic, cât și practic în arhitectura unei camere.


În sufragerie, ne relaxăm, citim, mâncăm, petrecem timp de calitate cu prietenii și familia, urmărim programele preferate la TV și, uneori, dormim. De aceea, este esențial să alegem o canapea care să fie confortabilă și rezistentă, dar și plăcută privirii.

Iată câteva detalii de care să ții cont când alegi o canapea pentru camera de zi:

Testează produsul înainte de a-l cumpăra

În primul rând, înainte de a alege o canapea, trebuie să ai în vedere timpul petrecut acasă, spațiul disponibil în camera unde o vei amplasa și cât de numeroasă este familia din care faci parte. Astfel, poți alege o canapea de două locuri, de patru locuri sau chiar mai mare, dacă spațiul îți permite. Însă, indiferent de alegerea făcută, este esențial să testezi produsul pentru a te asigura că este potrivit nevoilor tale. Pe de-o parte, trebuie să se integreze perfect în decorul camerei, și aici este important să ții cont atât de material și culoare, cât și de dimensiune. Pe de altă parte, trebuie să te asiguri că este confortabilă, având în vedere că achiziționarea unei canapele este o investiție pe termen lung. Așadar, când te hotărăști să reamenajezi camera de zi și să cumperi o canapea nouă, ia în calcul achiziționarea unui astfel de obiect de mobilier de la magazinele care permit testarea și returul în cazul în care nu ești mulțumit.

Alege o canapea cu structură solidă

Un alt aspect important de care să ții cont când alegi o canapea este structura. Pentru a fi cât mai rezistentă în timp, este necesar ca aceasta să aibă o structură solidă, realizată, de pildă, din lemn masiv (fag, stejar, nuc etc.) sau cu un schelet metalic. Dacă vrei să economisești spațiu, este recomandat să alegi o canapea fără brațe, însă, dacă obișnuiești să lucrezi de acasă, ar fi bine să fii atent la modelele cu o zonă de sprijin, astfel încât să ai o poziție confortabilă când lucrezi la laptop.

Nu ignora tapițeria

Exteriorul canapelei este unul dintre elementele importante de care să ții cont când achiziționezi un astfel de obiect de mobilier. Tapițeria este esențială nu doar din motive estetice, ci și practice. Confortul joacă, așadar, un rol important. Variantele pentru tapițerie sunt numeroase. De exemplu, cele mai rezistente canapele sunt cele cu tapițerie din materiale sintetice, deoarece se curăță ușor. Și cele din bumbac sunt frumoase ca design și pot rezista bine în timp, însă petele de pe acestea nu se curăță la fel de simplu. Ușor de întreținut sunt și canapelele cu tapițerie din stofă. Avantajul acestor trei tipuri de tapițerie este că pot fi găsite în numeroase culori. În schimb, dacă vrei o canapea elegantă și care să denote luxul, atunci alegerea cea mai potrivită este cea din piele. Această variantă nu este însă recomandată pentru cei care au animale de companie. Câinele sau pisica ar putea zgâria pielea și astfel canapeaua s-ar deteriora mult mai rapid.

Când alegi o canapea este important să ții cont de funcționalitatea acesteia, de spațiul disponibil în încăpere, dar, mai presus de toate, de confortul pe care ți-l poate oferi. Totodată, nu trebuie să pierzi din vedere numărul de persoane care va folosi în același timp canapeaua și designul general al camerei. Având toate aceste criterii în minte, poți alege o canapea potrivită bugetului de care dispui.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: