Cum gestionăm relația cu copiii atunci când muncim de acasă? 3 sfaturi utile de la expertul în parenting Urania Cremene

Ultima actualizare:

    Părinții pot lucra și se pot ocupa de relația cu cei mici în același timp
Părinții pot lucra și se pot ocupa de relația cu cei mici în același timp

Copiii au nevoie de atenție, iar relația cu ei atunci când muncim de acasă poate avea de suferit. Părinții care se află într-o astfel de situație se văd blocați între avantaje și dezavantaje. Pe de o parte sunt aproape de copii și pot interveni dacă există o urgență, însă având în vedere că sunt în timpul programului, nu pot să le acorde o atenție totală. Expertul în parenting Urania Cremene dă câteva sfaturi despre cum putem să construim o relație cu cei mici.

Cum școlile și grădinițele vor rămâne închise până în septembrie, iar mulți dintre companii au decis să le acorde, în continuare, părinților șansa să lucreze de acasă, aventura va mai continua cel puțin câteva săptămâni, dacă nu chiar luni. Urania Cremene, unul dintre cel mai cunoscuți experți în parenting din România a vorbit, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre cum trebuie să construim relația cu copiii în această perioadă, despre limitele care trebuie impuse, despre timpul petrecut la ecrane, dar și despre importanța unui program bine stabilit.

Specialiștii spun că și atunci când avem un program aglomerat este bine să avem grijă să nu neglijăm nici activitățile noastre nici pe ale celor mici. Iată 3 sfaturi de la Urania Cremene pentru a ne organiza mai bine ziua de muncă alături de copii.

1.  Organizați-vă cât mai bine ziua

”Dacă nu știi exact ce faci (cam) în fiecare moment al zilei, sfârșești prin a pierde controlul și asta devine copleșitor, este aproape imposibil să nu ajungi la epuizare. Program înseamnă că te culci cam la aceeași oră (și copiii la fel), te trezești cam la aceeași oră, știi în ce calup orar lucrezi, când te joci cu copiii, cât timp pentru ecrane au aceștia și la ce ore, samd”, a explicat Urania Cremene.

2. Implicați copiii în toate responsabilitățile casei

 ”Este o oportunitate extraordinară acum, nu numai să-i facă să se simtă cu adevărat parte din familie, dar să le insufle o serie de abilități de care au nevoie în această viață. Hai să stăm gratis împreună cu ei, să facem curat împreună, să se implice în udarea plantelor, îngrijirea unui animal de casă, și alte lucruri pe care le pot face, conform vârstei lor”, a mai arătat expertul.

3. Timp real de conectare pentru întreagă familie

”Cel puțin 1 ora, în fiecare seară. Joacă împreună, board games, totul după masa de seară, care tot în familie aș sugera să fie luată. Dacă reușim să redevenim un nucleu, noi - familia, atunci toată lumea este bine. Cred cu tărie asta: dacă noi suntem bine, și copiii sunt bine”, a mai spus Urania Cremene.

Experții spun însă că programul trebuie adaptat pentru fiecare copil în parte, în funcție de vârsta acestuia și de necesitățile lui, având grijă ca relația cu el să nu depindă de alți factori. 

Citește și: 

6 sfaturi ca să lucrezi de acasă cu copiii pe cap

Cum lucrăm în starea de alertă. Se recomandă munca de acasă și sunt impuse reguli dacă se vine la birou

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net