Cum prelungești durata de viață a telefonului mobil

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Dean Drobot/ Shutterstock
Sursă foto: Dean Drobot/ Shutterstock

Telefonul este un dispozitiv esențial în viețile noastre. Cu ajutorul acestuia, putem fi mereu în contact cu prietenii și familie, rămânem la curent cu știrile, comunicăm cu colegii de serviciu și cu partenerii de afaceri, ascultăm muzică sau podcast-uri și urmărim filme. Telefoanele inteligente din prezent au înglobat cu succes mai multe servicii necesare oamenilor.

Având în vedere faptul că suntem dependenți de aceste dispozitive mobile, este necesar să le protejăm și să luăm măsurile necesare pentru a prelungi durata de viață a acestora. Există mai multe modalități pentru a face acest lucru și în continuare îți prezentăm câteva dintre ele.

Elimină aplicațiile și fotografiile inutile

Aproape fiecare utilizator de smartphone a sesizat perioade de întârziere în funcționarea telefonului. În majoritatea cazurilor, acest lucru se întâmplă din cauza capacității de stocare limitate. Drept urmare, telefonul răspunde mai greu la comenzi. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, șterge cu regularitate aplicațiile, fotografiile, documentele sau mesajele de care nu mai ai nevoie. Nu permite aplicațiilor inutile să funcționeze în fundal. Acestea folosesc resursele telefonului și îl încetinesc. 

Folosește o folie protectoare din sticlă

Un ecran spart poate face ca telefonul să fie imposibil de utilizat și poate provoca daune suplimentare. În loc să plătești o sumă consistentă pentru înlocuirea ecranului, ar trebui să iei măsuri pentru a-l proteja. O folie protectoare din sticlă este o investiție bună și va reduce semnificativ riscul ca ecranul să se spargă. În plus, este indicat să folosești o husă pentru a preveni deteriorarea carcasei. Aceste acțiuni te vor ajuta să îți păstrezi telefonul ca nou mai mult timp și să îl poți vinde la un preț bun în momentul în care vrei să îl înlocuiești. 

De exemplu, dacă vrei să cumperi un telefon Samsung second-hand, felul în care arată contează foarte mult pentru a lua o decizie. După aceea poți căuta problemele ascunse. În cazul în care alegi să cumperi cel mai nou model de smartphone, dar în variantă second-hand, este important să apelezi la ajutorul unor experți pentru a verifica funcționalitatea acestuia. Și în cazul achiziției unui telefon uzat, metodele prin care prelungești viața dispozitivului sunt aceleași.

Utilizează cele mai bune practici de încărcare a bateriei

Unele obiceiuri zilnice pot contribui la deteriorarea bateriei și chiar la „moartea“ sa prematură și, de multe ori, utilizatorii nici nu conștientizează răul făcut. Una dintre acțiunile care duc la deteriorarea bateriei este să aștepți până scade complet nivelul de energie. Bateriile funcționează cel mai bine când nivelul energiei este sub 90% și peste 20%. Drept urmare, pentru a proteja viața bateriei telefonului mobil este recomandată alimentarea sa când nivelul energiei este între 50 și 75%. Dacă aștepți până când nivelul bateriei scade de tot și apoi o încarci complet, vei observa că timpul de funcționare a telefonului mobil se reduce. Este indicat, așadar, să încarci bateria în reprize scurte pe parcursul zilei decât să aștepți descărcarea sa completă.

Pe lângă aceste măsuri esențiale pentru buna funcționare a telefonului mobil și pentru prelungirea duratei de viață, este important să îl folosești cu precauție. De exemplu, datorită multitudinii de aplicații de fitness disponibile în ultimii ani, mulți utilizatori folosesc telefonul mobil în timp ce fac sport. Însă, acest obicei s-a dovedit a avea efecte negative asupra telefonului în cazul celor care poartă dispozitivul în buzunar sau prins pe braț în timpul exercițiilor fizice. Motivul? Transpirația abundentă a afectat componentele dispozitivului. Așadar, acordă o atenție sporită gesturilor aparent mărunte care pot afecta durata de viață a telefonului mobil.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net