Cum să-ți motivezi angajații în anul 2020

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

Poate că ai constatat că moralul angajaților tăi începe să scadă sau pur și simplu îți dorești să le dai un impuls pentru a deveni mai productivi. Atunci ai nevoie de o metodă prin care să-i motivezi corespunzător.

Există multe modalități prin care să crești gradul de bună dispoziție al angajaților tăi, iar unele nu vor presupune un efort financiar foarte mare pentru compania pe care o conduci. Pentru a reuși, va trebui să te gândești la angajații tăi și la lucrurile ce i-ar putea face fericiți.

Cu toate că fiecare companie are propria sa politică în ceea ce privește motivarea angajaților, există câteva metode universale care și-au dovedit utilitatea în aproape fiecare situație. În cele ce urmează le vom detalia și îți vom explica cum poți să le implementezi în compania ta.

1.Acordă bonusuri de performanță

Probabil că cea mai evidentă măsură pe care o poți lua pentru motivarea angajaților și pentru încurajarea productivității este acordarea de bonusuri. Le poți oferi diferențiat, în funcție de gradul de performanță al fiecărui angajat, sau unitar, pentru a sărbători realizările companiei din anul respectiv.

În cazul în care vrei să le oferi un bonus permanent angajaților, ar trebui să te orientezi spre un sistem de tichete cadou. Dacă alegi să le oferi un card avantajos de bonuri de masa, angajații tăi vor beneficia de un venit suplimentar în fiecare lună, venit pe care îl vor putea folosi la cumpărături. Asigură-te că alegi un furnizor care are parteneriate cu cât mai multe lanțuri de magazine pentru a îmbunătăți experiența de cumpărare a angajaților tăi.

2.Organizează un team-building

 Este deja știut că un team-building este o metodă foarte bună de a încuraja colaborarea dintre membrii echipei, dar și de a le oferi acestora o pauză de la agitația cotidiană și de la stresul acumulat la locul de muncă.

 Nu trebuie să cauți o destinație exotică sau una foarte scumpă pentru a-ți mulțumi colegii de muncă. Un loc înconjurat de natură, cu suficient spațiu pentru desfășurarea unor activități și jocuri de grup, este suficient pentru a asigura buna dispoziție a tuturor. După doar câteva zile petrecute în acest mediu vei realiza că moralul întregii echipe este mai ridicat și că toți sunt dornici să-și ducă la îndeplinire toate sarcinile.

3.Poartă discuții cu toți angajații

 Există modalități mai utile de a-ți motiva angajații decât prin lucruri materiale. Una dintre acestea este purtarea unei discuții private cu fiecare dintre ei. Deoarece comunicarea între angajatori și subalterni este deosebit de importantă, deschiderea unui canal de comunicare direct între tine și fiecare angajat va conta enorm atât pentru susținerea moralului lor, cât și pentru a înțelege prioritățile fiecăruia.

 În cadrul unei astfel de întâlniri poți discuta cu fiecare angajat despre aspirațiile sale profesionale, despre motivația pe care o are în a-și îndeplini sarcinile zilnice, dar și despre cum îi poți ajuta să-și realizeze mai ușor task-urile. Poate că nu vei putea să le oferi imediat lucrurile de care au nevoie, însă faptul că ai purtat această discuție și că te-ai arătat deschis în a le rezolva problemele va conta enorm pentru ei.

4.Asigură un mediu de lucru plăcut pentru angajații tăi

 Angajații își petrec cea mai mare parte a zilei la locul de muncă și, de aceea, condițiile biroului în care lucrează trebuie să fie de-a dreptul ireproșabile. Angajații care se simt confortabil la locul de muncă și care beneficiază de toate condițiile pentru a-și desfășura activitățile zilnice fără dificultate vor fi tentați să rămână la jobul actual și să nu caute alte oportunități prea curând.

 Pentru a se simți confortabil, angajații trebuie să nu aibă teama constantă de eșec și să vină la muncă cu drag, într-un mediu în care se simt aproape ca acasă. Nu mobilierul scump sau facilitățile de lux transformă un birou într-un mediu primitor. Felul în care este iluminat și aranjarea elementelor de design interior sunt printre cele mai importante detalii pentru un birou, iar acestea vor conta enorm pentru moralul și productivitatea angajaților.

Pune preț pe starea de bine a angajaților tăi și investește în fericirea acestora, pentru că cel mai important mod de a prospera și de a avea o afacere cât mai profitabilă este prin a avea angajați mulțumiți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net