Iată care sunt avantajele și dezavantajele unor calorifere din aluminiu!

Ultima actualizare:

Materialul din care este produs un calorifer îi influențează în mod decisiv randamentul și eficiența. De exemplu, un calorifer din fontă are o inerție termică foarte mare, dar se încălzește greu și este mai scump, față de alte variante. Cele din oțel au o inerție termică medie și o bună conductivitate.

Cum stau însă lucrurile atunci când vine vorba de calorifere aluminiu? Reprezintă ele soluția potrivită pentru încălzirea casei tale și posibilitatea de a te bucura de un mediu confortabil?

De ce să alegi calorifere din aluminiu?

Echipamentele de acest fel au dimensiuni reduse, sunt ușoare, iar instalarea lor nu presupune un efort prea mare. Iată care sunt argumentele care conving numeroși cumpărători să le achiziționeze!

  • sunt ușoare;
  • se montează cu ușurință;
  • nu ruginesc;
  • consumă puțin;
  • se încălzesc repede;
  • dacă sunt întreținute bine, pot să funcționeze fără probleme chiar și 20 de ani;
  • au un randament termic mare pe metru liniar;
  • au un aspect plăcut.

În schimb, există și câteva dezavantaje, după cum urmează: sunt vulnerabile la șocuri și se deformează ușor, se răcesc la fel de repede cum se încălzesc, sunt mai zgomotoase decât cele de fontă și trebuie aerisite anual.

Ținând cont de faptul că avantajele sunt mai mult și mai importante decât dezavantajele, o investiție în calorifere de aluminiu se dovedește întotdeauna inspirată. Iată câteva dintre modelele disponibile în magazinul online QuickShop.ro!

Caloriferul Ferroli TAL 1000 cu doi elemenți

Unul dintre produsele care se bucură de aprecierea clienților este caloriferul Ferroli TAL 1000 cu doi elemenți, foarte ușor, comod de manipulat și cu un design atrăgător.

Echipamentele de acest tip au un sistem de asamblare pe bază de elemenți, care le face flexibile în vederea obținerii dimensiunii sau puterii dorite, precum și dacă este necesară înlocuirea unuia sau a mai multor elemenți. Există posibilitatea de a îmbina corpurile cu altele, cu 2 sau 3 elemenți, formând astfel un calorifer mai mare.

Corpul de doi elemenți are o putere de 381 W calculată la o diferență de temperatură de 50 de grade, ceea ce înseamnă temperatura agentului termic de 80 de grade pe tur și 60 de grade pe retur, iar temperatura ambientală de 20 de grade. Utilizarea agentului termic la valori mai mici duce la scăderea puterii radiatorului. Greutatea totală a produsului este de numai 3,4 kilograme.

Ferroli TAL 2000 cu trei elemenți

Și acest model beneficiază de avantajele oferite de orice calorifere de aluminiu din gama TAL: are o greutate redusă, este ușor de manipulat și de montat, iar designul este unul atrăgător.

Corpul cu trei elemenți are o putere de 957 W, calculată la o diferență de temperatură de 50 de grade: 80 de grade pe tur, 60 de grade pe retur și o temperatură ambientală de 20 de grade.

Greutatea fiecărui element de acest tip este de 3 kilograme, astfel încât produsul are o greutate totală de 9 kilograme. Dimensiunile fiecărui element sunt următoarele: adâncime de 93,3 milimetri, înălțime totală de 2 043 de milimetri, lățime de 90 de milimetri și conținut de apă de 0,87 litri.

Studiază gama de calorifere aluminiu din magazinul online QuickShop.ro și cu siguranță le vei găsi pe cele care îți oferă confort maxim și cea mai bună calitate!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net