Există atât de multe idei de design pentru casă, pentru abordarea spațiului de depozitare deschis și aerisit, încât am decis să ne oprim asupra unor sisteme de rafturi care se potrivesc perfect în orice zonă, indiferent dacă sunt din metal, lemn, sticlă sau plastic.


Rafturi pentru bucătărie

Pentru bucătărie sunt potrivite rafturile din metal sau din sticlă de bună calitate, care rezistă la sarcini grele. De regulă, metalul și sticla sunt ușor de curățat și nu se deteriorează în timp ușor, în plus rezistă și la abur, umiditate, temperaturi ridicate.

Rafturi pentru living

Rafturile pentru living sunt în general din lemn, pentru a se asorta cu restul mobilierului. Lemnul este un material ecologic și deci, prin folosirea rafturilor de acest fel se poate crea un interior elegant cu design unic.

Rafturi pentru dormitor

Cei care doresc o atmosferă plină de originalitate și creativitate în dormitor, pot folosi rafturi de perete în tonuri diferite, care pot da acestei camere un farmec aparte. Acestea pot fi prinse de perete, pot fi rafturi de colț, sau rafturi suspendate. În funcție de spațiul disponibil, se pot instala și rafturi depozitare din metal pe care se pot așeza cărți, cutii cu diferite lucruri și obiecte de decor.

În cazul unui dormitor pentru copii, rafturile servesc la depozitarea cărților de povești și a jucăriilor. Pe rafturi se pot așeza jocuri și alte obiecte de distracție pentru cei mici, adăugând astfel și accente luminoase de culori în această cameră. Rafturile sunt ușor de montat și demontat și pot fi în culori atrăgătoare. Alegerea rafturilor se face în funcție de dimensiuni, astfel încât acestea să fie destul de mari, să permită plasarea pe polițe a tuturor lucrurilor necesare.

Rafturi pentru baie

Din gama sortimentului de accesorii pentru baie, nu trebuie să lipsească rafturile de depozitare deoarece acestea ajută la economisirea spațiului. În baie ai nevoie de anumite accesorii și rafturi cu un aspect plăcut ochiului, care să se combine armonios cu stilul de design al acestui spațiu.

Cel mai popular model de raft este acela din metal, datorită rezistenței și durabilității sale ridicate. Cu siguranță, un raft metalic va fi rezistent la pete și coroziune, în plus suprafața lui nu se va îndoi niciodată.

Rafturi pentru hol

Pentru hol există diferite tipuri de mobilier, ce includ și rafturile. Acestea pot deschide numeroase oportunități de design și proiectare, astfel prin aspectul lor pot crea în acest spațiu o impresie pozitivă. Alegerea rafturilor pentru hol se face în funcție de spațiul respectiv și de lucrurile care trebuie depozitate. Pot fi utilizate rafturi pentru pantofi, rafturi pentru pălării sau rafturi pentru alte accesorii ce se țin în hol (ex. umbrele, genți, mănuși, eșarfe).

De regulă, raftul pentru pălării se montează deasupra cuierului, este un raft de perete. Poate avea structura din lemn, MDF sau PAL. În ceea ce privește rafturile pentru pantofi, acestea sunt clasice, arată de fapt ca niște dulapuri deschise, fără uși, care pot avea forme diverse, dreptunghiulare, pătrate.

Pentru hol sunt perfecte și rafturile decorative, care au un design unic, astfel se poate economisi spațiu și aborda această problemă într-un mod mai interesant și mai creativ.

Rafturi pentru birou

În cazul în care aveți o cameră drept birou, luați în considerare amenajarea interiorului cu rafturi din metal necesare pentru depozitarea cărților și a dosarelor. În acest fel nu mai este nevoie de dulapuri, care sunt scumpe și ocupă și mult spațiu. Puteți folosi și rafturi de perete, ca soluție excelentă pentru depozitarea altor lucruri.

Designerii consideră că rafturile depozitare ușoară din metal sau modulare cu polițe din MDF sunt compatibile cu orice spațiu din locuință. Aceste rafturi pot fi utilizate în diferite zone ale casei, în bucătărie, living, dormitor, baie, hol, balcon, cămară și birou. Vedeți câteva exemple: https://prometall.ro/collections/rafturi-depozitare-usoara.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: