Ne dorim mai mult de la viață însă avem impresia că orice am face nu reușim să ne depășim condiția. Visăm să câștigăm la loterie dar, de fiecare dată, ne frustrăm că nu câștigăm. Și totuși, există metode gratis care ne pot ajuta. Medicul Vasi Rădulescu propune 11 soluții pentru o viață mai bună.


Soluțiile pentru a avea o viață mai bună ne sunt la îndemână, însă cei mai mulți le ignoră. Astfel, putem plăti bani grei pe cărți sau cursuri de dezvoltare personală deși răspunsul e chiar sub nasul nostru.

11 sfaturi simple pentru o viață mai bună de la medicul Vasi Rădulescu

Cunoscutul doctor spune fericirea nu ar trebui să fie ținta principală în viață, iar faptul că visăm este un lucru bun, însă trebuie să acționăm ca aceste visuri să se îndeplinească.

Iată ce sfaturi ne dă medicul:

1. Visați. Veți pune bazele necesare construcției viitoare. Dar nu uitați că visul fără acțiune e cam degeaba.

2. Munciți. Nu vine nimic peste noapte. Succesul ăla brusc e utopie. El ascunde în spate ani de trudă, încercări, greșeli.

3. Povestiți. Îmbrăcați totul în povești. Sunt atâtea elemente reci în viața noastră și ele trebuie acoperite cumva. Povești personale? Cu atât mai bine!

 

 

4. Sinceritatea poate speria pe mulți, dar e cheia reușitei. Fiți voi înșivă. Dacă veți forța lucrurile doar pentru a impresiona, veți ajunge să nu mai impresionați pe nimeni. Lăsați totul într-un ritm natural.

5. Antagoniștii sunt extrem de utili. Când apar, e semn că totul se mișcă bine. Ei stimulează apariția de forțe noi.

6. Fericirea n-ar trebui să fie țintă principală în viață. Viața nu e fugă după fericire. Viața e amalgam de trăiri negative și pozitive, care în definitiv înseamnă zbucium, devenire, acumulare de amintiri, povești.

7. Nu veți mulțumi niciodată pe toată lumea. Vă veți autodistruge încercând asta.

8. Țineți un filtru pentru oameni. Știu, pare dur, dar cei nocivi trebuie să dispară (adică să-i evitați).

9. Nu suntem pregătiți deplin pentru nimic. Construim continuu drumul de sub noi, din mers. Ne adaptăm la orice.

10. Dacă nu încercați, n-aveți de unde să știți dacă merge sau nu. Aveți curaj. E valabil și-n iubire asta.

11. Faceți un pic de bine în fiecare zi. Ajutați pe cineva, participați la un proiect, învățați ceva pe alții. E important să fim utili și să producem bine în jurul nostru.

Luând în considerare aceste sfaturi, ne putem îmbunătăți felul de a gândi și vom descoperi că ne putem face foarte ușor o viață mai bună.

Citește și:

Faţa îţi «spune» dacă ai succes în viaţă

Iată 10 semne care îţi spun că ai o viaţă de succes

 
 
Loading...