Din ce în ce mai puţine relaţii ajung să prindă nunta de argint. În societatea actuală, divorţurile sunt la ordinea zilei. De ce? Pentru că avem aşteptări tot mai mari, dar oferim tot mai puţin. Pentru că facem greşeli, uităm să mai acordăm atenţie celui de lângă noi. Tocmai de aceea venim în ajutorul vostru cu câteva ponturi menite să vă unească şi mai mult.


E uşor să intri într-o relaţie, dar mai greu este să rămâi în ea, dacă nu ştii cum să te porţi. Gelozia, infidelitatea, lipsa banilor, statul prea mult la serviciu, divergenţele de opinie, cicăleala şi monotonia, toate acestea strică atmosfera în familie şi erodează relaţia de cuplu. Există câteva mici secrete de mare efect pe care nu te costă nimic să le pui în aplicare.

Sărutul

Nu uitaţi să vă sărutaţi în fiecare zi, din inimă, nu doar aşa, pe fugă, vă sfătuieşte consilierul matrimonial Heidi Poelman, citată de Daily Mail. Câteva studii au arătat că unele cupluri căsătorite stau şi câte o săptămână fără să se sărute pentru că “nu au timp”, deşi acesta este un gest de câteva secunde. O altă cercetare, prin care partenerii erau sfătuiţi să se sărute mai des, a scos la iveală că relaţia dintre cei doi a devenit mai armonioasă.

Comunicarea

Un alt lucru pe care îl puteţi face pentru relaţia voastră este să-l ascultaţi cu atenţie pe cel de lângă voi. Arată că îţi pasă, astfel încât partenerul tău să simtă în tine un confident, un sprijin, un prieten. Vă veţi simţi mai apropiaţi dacă vă împărtăşiţi toate gândurile şi vă povestiţi întâmplările de peste zi.

Lasă cicăleala!

Nimănui nu-i place să fie în permanenţă certat, controlat, aşa apar frustrările şi tensiunile. Încearcă să te stăpâneşti şi să realizezi că aceasta este o problemă a ta, pe care trebuie să o rezolvi.

Nu uita să te îngrijeşti!

Dacă la început, când l-ai cucerit, erai slăbuţă, aranjată, epilată, iar acum te vede mereu cu părul ciufulit şi mirosind a mâncare, e normal să dispară toată pasiunea. Ai grijă de tine ca să-i menţii mereu atenţia partenerului.

Gesturile mici contează

Partenerii care fac mici gesturi unul pentru celălalt, el îi face cafeaua, ea îi calcă o cămaşă, care îşi exprimă afecţiunea, au mai puţine şanse să ajungă la un divorţ. Nu contează gesturile şi cadourile extravagante, cele mici consolidează relaţia. Află ce îi place partenerului tău şi include acele lucruri în rutina ta de zi cu zi.

Petreceţi momente frumoase împreună

Ieşiţi mai des în oraş, cu prieteni comuni, care să vă susţină ca şi cuplu. Mergeţi la film, la spectacole, la o terasă sau în club. În weekend, fiţi spontani. Ieşiţi în oraş sau în afara lui, fugiţi la munte sau exploraţi un loc în care n-aţi mai fost.

Când e indicat să faceţi terapie de cuplu

Chiar dacă, pe parcursul căsniciei, apar probleme care vă fac să spuneţi „gata, până aici”, nu renunţaţi aşa uşor la relaţia voastră! Ea poate fi salvată, trebui doar să aveţi curaj să cereţi ajutor de specialitate. Mergeţi la câteva şedinţe de terapie de cuplu atunci când: nu vă mai înţelegeţi şi vă certaţi la ordinea zilei, când treceţi prin „hopuri” de genul înşelat, probleme cu alcoolul, apariţia unui copil sau plecarea lui de acasă, la şcoală. De asemenea, tot la psiholog se pot rezolva problemele de sexualitate, de neîncredere.

Loading...