Înainte de a visa la rochia perfectă de mireasă, stabileşte foarte clar locul petrecerii, decorul, accesoriile. Trebuie să te integrezi perfect în toată această atmosferă, astfel că rochia se alege în funcţie de locaţie. Designerul Andra Turcanu îţi spune ce se poartă la o nuntă lângă piscină, la malul mării, într-o grădină sau într-un restaurant luxos.


Ballroom, castel, conac, restaurant luxos. Miresele care fac nunta într-o locaţie somptuoasă trebuie să se simtă ca nişte prinţese. Rochia lor va conţine elemente preţioase, detalii sofisticate şi atent lucrate, toate înglobate într-un look luxuriant, impozant. Dată fiind „greutatea” evenimentului, la fel de grea va fi şi rochia. La propriu. Trebuie să te aştepţi la asta şi să ai grijă la ţinută, la postură. 

„Dacă rochia este lungă şi amplă, poţi compensa cu o pereche de pantofi comozi, însă la fel de preţioşi. Accesoriile pot fi multe, bogate şi neapărat valoroase”, spune designerul.

Pe plajă. Dacă petrecerea va fi pe plajă, Andra recomandă rochiile realizate din materiale fluide. „Culoarea rochiei poate bifa oricare din nuanţele pastel, mai ales cele ce se confundă cu nisipul. Atenţie la lungime – dacă alegi una lungă sau cu trenă, ia în calcul că se poate agăţa”, avertizează specialistul. Poartă brăţări, coroniţe romantice pe cap, sandale fără toc sau chiar poţi rămâne desculţă.

Lângă piscină sau în grădină. Aici se potrivesc rochiile cu elemente romantice, accente delicate şi ţesături realizate cu măiestrie. „Siluetele simpliste, cele în linie A sau chiar rochiile scurte se potrivesc perfect într-un asemenea cadru. Poţi încorpora detalii florale, volane... Încălţămintea şi accesoriile vor fi cochete, în rezonanţă cu ambientul”, mai spune Andra Turcanu.

Într-un cadru rustic. Dacă faci nunta la un hambar stilizat, într-o locaţie „hipsterească” ce îmbină rusticul cu modernul, specialistul te îndeamnă să alegi o ţinută cu accente boeme: „Rochia poate avea inserţii de dantelă, poate fi cu umerii căzuţi, sau, de ce nu, poţi opta pentru o salopetă diafană. Alege încălţăminte comodă şi accesorii puţine, dar conceptuale, precum bentiţe din flori şi plante, ori un buchet simbolic realizat din flori de câmp.

Loading...