Profită de energia pe care o primești gratis de la mama natură, urmează-i exemplul și fă câteva schimbări majore care o să-ți îmbunătățească starea de spirit și viața. Nu te teme de schimbare!


De cele mai multe ori, rămânem înțepeniți în rutină și nu avem curajul să facem un pas în lateral pentru a vedea realitatea dintr-o altă perspectivă, deși, în adâncul sufletului, ne dorim asta. Ține minte că norocul îi ajută pe curajoși, iar o schimbare îți aduce mereu oportunități. 

Păstrează-ți deschiderea către un job mai bun

Ai un loc de muncă care te mulțumește și pare un job bun, dar mulți dintre colegii tăi au plecat deja, și ești pe cale să fii veteranul din companie? Nu ai avansat de ceva vreme și simți că te vei plafona pe postul tău, fără perspective de evoluție în carieră? Poate că ar fi bine dacă ai testa piața și ai vedea ce oferte există, ce oameni se caută, care sunt salariile. 

Asta nu înseamnă că vei pleca mâine sau că o altă firmă te așteaptă exact pe tine, dar este o mare greșeală să nu rămâi pe „piață”. 

Caută constant ofertele care ți-ar plăcea și, dacă apare locul de muncă ideal, adică acela la care visezi, fă tot ceea ce poți ca să-l obții. Și dacă decizi și faci un pas înainte în cariera ta, inspiră-te după acest model de cerere de demisie

Acorda mai mult timp unui hobby

Ai un hobby, dar nu apuci niciodată să te bucuri de pasiunea ta? Există dovezi care arată că oamenii care au o preocupare a lor, alta decât ceea ce fac în fiecare zi la serviciu sunt mai fericiți, mai echilibrați emoțional, mai deschiși și au mult mai mulți prieteni. 

E timpul să găsești timp pentru plăcerile tale, indiferent care sunt astea. Secretul stă în organizare și planificare, la care se adaugă puțină voință. Evită capcanele care duc la pierderea fără rost a timpului și învestește orele câștigate pentru a te relaxa făcând ceea ce-ți aduce satisfacții, indiferent dacă este vorba despre pictură, grădinărit, meșterit ceva în garaj ori joacă cu aparatul de fotografiat, mingea sau colecția de mașinuțe. 

În viață, micile bucurii sunt mai importante decât monotonia rutinei, iar un hobby înseamnă creație, descoperire de sine și fericire. De ce să te privezi de toate acestea? 

Implică-te în acțiuni de voluntariat

Este fantastică senzația de bine pe care o poți avea atunci când faci ceva pentru semeni. Până când nu simți în sinea ta mulțumirea adusă de un act de voluntariat, nu vei înțelege cu adevărat și vei fi tentat să crezi că îndemnul este un clișeu. 

Alege ceva care se potrivește cu stilul tău de a fi. Faci sport? Mergi la un maraton pentru o cauză umanitară. Îți plac animalele? Du-te la un adăpost. Faci drumeție? Caută o echipă de salvamontiști să trasezi semne pe un traseu turistic. Ești ecologist? Plantează pomi. Sunt zeci de campanii! 

Îndeplinește-ți o dorință secretă

Nu există om care să nu aibă dorințe secrete. Vrem ceva anume, dar știm că este prea greu, prea scump, ciudat sau nepotrivit. Când spun asta, nu mă gândesc chiar la un drum pe Lună sau scufundări în Groapa Marianelor. Cu excepția acestor variante, nu există dorințe care să nu se poată realiza.

Îndeplinirea unei dorințe începe cu un plan. Stabilește exact ce vrei, apoi fă strategia necesară pentru a o îndeplini. De la banii necesari, dacă este cazul, la timpul alocat și, pas cu pas, o să treci de la idee, la faptă. Fii ambițios și planifică totul stabilind un punct limită. Ceva de genul: „La mijlocul lui august sunt la New York”, dacă dorința ta secretă este să ajungi acolo. Dovedește voință și nu lăsa piedicile să te oprească. Piedicile sunt sarea și piperul unei reușite!  

Facem în fiecare zi o grămadă de lucruri pentru cei care ne sunt dragi, pentru cei care contează sau pentru cei de care avem nevoie, dar prea puțin pentru noi înșine. Uneori, este bine să schimbăm ordinea priorităților, măcar din când în când. 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: