Secretele ojei semipermanente

Ultima actualizare:

Într-o lume din ce în ce mai grăbită, orice truc de înfrumuseţare care rezistă mult timp intră automat în atenţia femeilor. Este şi cazul ojelor semipermanente, care le scuteşte de vizite dese la soaloanele de beauty, de bătaia de cap a manichiurii la 3 zile. Nu ai încercat niciodată procedura? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii!

Ojele semipermanente se aplică la salon, prin fixare cu lampa, sau se pot cumpăra din magazin şi aplica acasă. Înainte, se face manichiura clasică, iar suprafaţa unghiei se pileşte uşor cu buffer-ul. Este absolut necesar ca, înainte, să se aplice o bază cu o densitate crescută, ce dă rezistenţă unghiei şi o protejează. Manichiura rezistă până la 3-4 săptămâni. În tot acest timp, îţi vei întreţine cuticulele cu creme şi uleiuri speciale, ca să le menţii hidratate. Unghiile nu trebuie scurtate prin tăiere, ci cel mult prin pilire, în caz de „forţă majoră”. Potrivit trainerului Cupio, Miruna Isac, acest tip de ojă se îndepărtează prin pilire sau prin înmuierea în acetonă. „La salon, prin pilire, se ţin unghiile la înmuiat într-o soluţie specială, iar după 10-15 minute lacul se îndepărtează de pe unghii cu o spatulă metalică. La îndepărtarea prin dizolvare, paşii sunt următorii: se îndepărtează prin pilire luciul top coat-ului, apoi se îmbibă o bucăţică de vată în acetonă, se pune pe unghie şi se înfăşoară fiecare deget în parte în folie de aluminiu şi se lasă la înmuiat timp de 10-15 minute. Oja semipermanentă se va curăţa uşor de pe unghii. Se finisează apoi unghiile cu o pilă fină”, spun specialiştii.

Avantaje

Primul avantaj al ojei semipermanente este clar – rezistă pe unghii până la 3-4 săptămâni. În tot acest timp, nu trebuie să faci nimic, nu mai stai cu grijă că sare şi se strică atunci când îţi e lumea mai dragă. Este ideal de ales în special când urmează să pleci în vacanţă. Nuanţa se menţine strălucitoare ca şi cum manichiura ar fi proaspăt făcută. Ojele de acest tip sunt oricum foarte pigmentate, au un luciu intens care nu se estompează în timp.

Dezavantaje

Dacă oja clasică se şterge de pe unghii dintr-o mişcare, oja semipermanentă este mai greu de îndepărtat.  Făcută necorespunzător, prin pilire excesivă, procedura poate afecta sănătatea unghiei. Un alt dezavantaj este că nu-ţi poţi schimba aşa des culoarea ojei, dacă te-ai plictisit de ea după, să zicem, 5 zile. Nu în ultimul rând, preţul unei manichiuri semipermanente este mai mare, fiind cuprins între 30 şi 60 de lei. 

Nuanţele recomandate în sezonul rece

În ceea ce priveşte nuanţele recomandate în sezonul rece, Miruna Isac vă îndeamnă să alegeţi culori închise sau în tonuri asemănătoare cu natura. De asemenea, se observă un interes tot mai mare pentru culorile atipice, compuse din nuanţe diferite, spre exemplu par mov, dar parcă au şi un ton de gri sau de maro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net