Trucuri ca să-ţi încapă tot dulapul într-o valiză

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Să-şi facă bagajul pentru o săptămână sau două de vacanţă este, pentru unii, cea mai mare durere de cap. Trebuie să-şi amintească tot felul de lucruri, să nu spargă nimic, să nu şifoneze şi, mai presus de orice, să încapă cât mai multe într-un spaţiu cât mai mic. Provocarea e şi mai mare dacă bagajele sunt pentru o familie numeroasă, cu copii. Nu ar strica nişte trucuri de împachetare eficientă.

Să-ţi faci bagajul ca la carte implică îndemânare şi o tehnică anume. Cei mai avizaţi să ne dea sfaturi sunt cei care călătoresc mult. Stewardesele sunt un bun exemplu. Cristina Toader a lucrat ani buni pentru două companii aeriene mari (3.500 de ore de zbor) şi mărturiseşte că a călătorit cât pentru o viaţă de om.


    Cristina  Toader
Cristina Toader

„Unul dintre avantajele jobului de stewardesă este că am rămas cu dexteritatea de a împacheta rapid o valiză pentru 7 zile în aproximativ 15 minute”, povesteşte Cristina pe site-ul ei, cumajungistewardesa.ro, unde dezvăluie câteva ponturi:

simeon stalpnicul png

– Rulează hainele. Se şifonează mai puţin şi ocupă mai puţin spaţiu. 

– Nu împacheta mai mult decât ai nevoie. Calculul e simplu: ai nevoie de o ţinută şi jumătate pentru fiecare zi de concediu. La o vacanţă de 7 zile, excluzi ţinuta de călătorie şi rămâi, deci, cu 9 ţinute mari şi late. Alege hainele în funcţie de destinaţia de vacanţă, de climă, de activităţile pe care ţi-ai propus să le faci.

– Ia-ţi o valiză cu multe compartimente. 

– Pantofii pune-i în geanta de mână. Nu ţi-o cântăreşte nimeni. 

Specialiştii în turism îţi dau şi alte sfaturi utile.

– Alege varianta „mini”. Nu-ţi lua cu tine toată sticla de şampon sau de demachiant. Mai bine îţi pui în sticluţe mici câte puţin din fiecare produs cosmetic de care ai nevoie. Înclusiv din parfum şi din crema de faţă poţi lua o cantitate mică într-o sticluţă/cutie sterilă. Varianta aceasta este utilă mai ales în cazul în care călătoreşti cu avionul şi ai bagaj de mână.

– Nu-ţi consuma spaţiul din bagaj cu geluri de duş şi pachete mari de şerveţele umede pe care le poţi cumpăra de la orice butic din staţiune. Sunt ieftine şi le consumi oricum într-o săptămână.

– De asemenea, nu e nevoie să-ţi umpli bagajul cu prosoape, săpunuri şi alte lucruri pe care le găseşti oricum la hotel. Informează-te în legătură cu extra serviciile oferite de unitatea de cazare. De la un număr de stele în sus, toate unităţile de cazare oferă şi uscător de păr, aşa că nu mai e nevoie să îl iei pe al tău de acasă.

– Atunci când împachetezi, pune cele mai grele obiecte în partea de jos a trolerului, astfel încât acesta să stea în echilibru.

simeon stalpnicul png

– Foloseşte fiecare spaţiu. Spre exemplu, în cupa de la sutiene poţi pune şosete sau bikini.

– Mărunţişurile (căşti, încărcătoare) se păstrează cel mai bine într-un suport de ochelari. 

simeon stalpnicul png

– Încălţările se izolează cel mai bine de restul lucrurilor fiind puse într-o banală cască de duş.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net