Viața unei adolescente din India este ca un coșmar! Suferă de o boală de piele foarte rară care o face să năpârlească precum un șarpe odată la 45 de zile. Din cauză că își terifia colegii cu aspectul său înfiorător, a fost alungată chiar și de la școală.


Shalini Yadav (16 ani) consideră pe bună dreptate această boală drept un blestem. Când era mai mică, doctorii au diagnosticat-o cu Eritroderma, o boală inflamatorie de piele, cunoscută și ca „sindromul omului roșu” care cauzează o exfoliere intensă a pielii pacientului, precizează Daily Star. Cel mai dramatic aspect al afecțiunii sale este că nu poate fi tratată.

„Am crut să învăț, dar m-au alungat de la școală pentru că toți se speriau de mine când îmi vedeau fața. Toată familia mea are de suferit din cauza problemei mele medicale. Dar cu ce am greșit? Ce păcat am comis să fiu blestemată cu o astfel de boală? Vreau doar să trăiesc”, a mărturisit îndurerată Shalini.

Ea este nvoită să folosească permanent o cremă hidratantă pentru a încetini procesul de exfoliere a tegumentului. Shalini provine însă dintr-o familie mult prea săracă pentru a-și permite mereu astfel de tratamente de îngrijire. Majoritatea veniturilor se duce în special pe procurarea hranei. În India, foarte multe mame sărace își abandonează copiii care se nasc cu astfel de probleme medicale rare, dar nu este și cazul lui Shalini. Deși îi cauzează multă suferință, a decis să fie alături de fiica sa.

Loading...